NAKON PRIČE O MALOM AJDINU: Studenti Farmaceutskog fakulteta u Travniku su napravili ovo!

Dobre priče
NAKON PRIČE O MALOM AJDINU: Studenti Farmaceutskog fakulteta u Travniku su napravili ovo!
Divna vijest stiže iz Engleske gdje je gospođa velikog srca odlučna u namjeri da osigura malenom Ajdinu i njegovom djedu hljeb za cijelu godinu. Ne prestajemo biti humani i stoga još uvijek podsjećamo način kako možete pomoći Ajdinu, koji je sudeći po pozivima i pomoći ušao u srca svih nas.

Ajdin Mukić ima samo 8 godina i živi sam s djedom Huseinom Mukićem, bez ikakvih primanja i mogućnosti da zarade. Majka ga je ostavila prije dvije godine, i povela s sobom Ajdinovog mlađeg brata. Istakli su kako su prepušteni su sami sebi, no ne i ovog puta! Pomoć ne prestaje stizati iz Bosne i Hercegovine, dijaspore, a neki su počeli s posjetom već danas!

Nakon što smo objavili priču malenog Ajdina, pomoć pristiže s svih strana a samo neke od mnogobrojnih izdvojili smo za vas, piše Hayat.ba.

Jedna od njih stiže upravo iz Travnika u kojoj su glavni akteri studenti prve godine Farmaceutskog fakulteta u Travniku.

travnik-studenti

Nakon što su pogledali emisiju "Ispuni mi želju" na Hayat televiziji, posjetili su dječaka Ajdina i iznenadili ovog mališana i njegovog djeda s namirnicama i novcem koji je itekako potreban kako bi imali normalne uslove života.  Ali to nije sve! Divna vijest stiže iz Engleske gdje je gospođa velikog srca odlučna u namjeri da osigura malenom Ajdinu i njegovom djedu hljeb za cijelu godinu. Ne prestajemo biti humani i stoga još uvijek podsjećamo način kako možete pomoći Ajdinu, koji je sudeći po pozivima i pomoći ušao u srca svih nas.

EVO KAKO MOŽETE POMOĆI AJDINU:

Dječak Ajdin Mukić i njegov djed Husein Mukić iz zaseoka Kajička u selu Selići, opština Travnik trebaju nas!

Porodici Mukić je prijeko potreban priključak za struju kako bi imali normalne uslove za život. Isti ne košta mnogo, no oni ne mogu priuštiti sebi dodatne troškove. Kućanski aparati koji su potrebni za svakodnevnicu ne mogu funkcionisati bez struje. Veš mašinu koju su davno dobili nisu u mogućnosti koristiti. Hrana koju obezbijede ne može biti sigurna bez adekvatnog skladišta i funkcionisanja frižidera.

Namještaj na kojem bi ugodno dočekali naredne dane bi bio od velike pomoći. Također, materijal kako bi se završila gradnja kuće je od velike važnosti za ovu hrabru porodicu. Nije potrebno mnogo da bi se ovaj dječak ponovo nasmijao, stoga dobri ljudi, velikog srca pomozite i ne dozvolimo da mali Ajdin moli za hranu, za krug, za svjetlo sljedećeg jutra.

S obzirom da smo dobili bezbroj upita i pošto svi dobri ljudi žele pomoći dragom Ajdinu, odlučili smo da objavimo broj telefona Ajdinovog djeda Husejna. Ajdin ima samo njega i on je sav njegov svijet.

Ukoliko ste u mogućnosti i želite pomoći ovom dječaku i njegovom djedu da svoj život započnu nekim novim i boljim tokom, možete to učiniti pozivom na broj telefona:

+ 387 60 30 93 913

Sigurni smo da je Ajdin s ljudima dobrog srca, koji nas već godinama prate, osiguran da živi i odrasta poput svojih vršnjaka i da neće dopustiti da osmijeh skine stanje u kojem se trenutno nalaze. 

Ne propustite