Nastavnik pobjegao sa učenicom, ona je 35 godina mlađa

Svijet
Nastavnik pobjegao sa učenicom, ona je 35 godina mlađa
Nastavnik iz Tenesija Ted Kamins (50) osumnjičen je da je oteo svoju bivšu učenicu 15-godišnju Elizabet Tomas.

Nastavnik iz Tenesija Ted Kamins (50) osumnjičen je da je oteo svoju bivšu učenicu 15-godišnju Elizabet Tomas. Djevojka je posljednji put viđena 13. marta i prije nestanka na društvenim mrežama objavljivala je romantične poruke i vjeruje se da je s Tedom otišla dobrovoljno, ali kako je maloljetna slučaj se smatra otmicom, ali i krivičnim djelom pedofilije.


Oko dva mjeseca prije nestanka maloljetnice i nastavnika jedan učenik ih je vidio kako se ljube. To je prijavio, ali je par negirao da su se ljubili i tada su rekli da su "samo dobri prijatelji".

Nakon što su muškarac i učenica nestali, Tedova žena je podnijela zahtjev za razvod braka, optuživši muža za pedofiliju.

Elizabet je za sebe na internetu napisala da je supruga i navodila je da će "misija uskoro biti završena". Iz policije je rečeno da su ljubavnici između sebe razmjenjivali imejlove s ljubavnim porukama. Na dan nestanka tinejdžerka je porodici rekla da ide kod prijatelja, a navodno je jednom od braće naglasila da zovu policiju ako se ne vrati.

Majka nestale djevojke rekla je kako se boji da će njena kćerka ostati trudna ili da će biti ubijena. Otac vjeruje da joj je Ted "isprao mozak". Oni se nadaju da će uskoro naći Elizabet živu i zdravu, a snimci iz radnji koje su ljubavnici u bijegu posjećivali pokazuju da je sa njom sve u redu,prenosi 24sata.hr.

Policija kaže da je Ted tražio informacije o braku s tinejdžerkom i sumnjaju da ju je nagovarao na seks, piše CNN. Kada su pobjegli, on je navodno ponio oko 4.500 dolara u gotovini i dva pištolja.

Vlasti su objavile i da ima visok pritisak pa su upozorili farmaceute da bi uskoro mogao doći u apoteku po lijekove, i ako se to dogodi da im prijave.

Ne propustite