Bili su par na maturskoj večeri i više se nisu vidjeli! Nakon 64 godine se našli i vjenčali

Dobre priče
Bili su par na maturskoj večeri i više se nisu vidjeli! Nakon 64 godine se našli i  vjenčali
Zabavljali se u srednjoj školi

Jim Bowman i Joyce Kevorkian  zabavljali su se kad su ranih 50-ih godina bili u srednjoj školi u Ilinoju, pa su otišli na različite strane kad su upisali fakultete, ali su se decenijama kasnije susreli na školskom okupljanju i od tad se ne razdvajaju.

Na fakultetima su oboje upoznali ljude sa kojima će se vjenčati, a danas su oboje udovci, prenosi „Hafington Post“.

Jim, koji danas živi u Springfildu, pozvao je telefonom svoju bivšu ljubav i pitao je da li bi mu pomogla oko planiranja školskog okupljanja. Kako kaže Joyceina unuka jedan poziv je vodio ka drugom. Na kraju Jim je odlučio da dođe u posjetu.

- Od kako je moj djed umro pre pet godina, baka je jako tužna, ali kad je uspostavila kotakt sa Jimom polako se vraća sebi. Sada postoji mnogo stvari koje hoće da mi kaže i danas postoji mnogo toga čemu se raduje – kaže unuka Anna Harris.

Između ostalog radovala se planiranju vjenčanja koje je održano 1. aprila, a 81-godišnjaci su se odlučili da održe intimnu ceremoniju. U crkvi u Indijani.

- Ceremonija je bila baš topla. Kum i kuma, a to sam bila ja, održali smo kratke govore poslije ceremonije. Posleij toga, oni su otišli na medeni mjesec. Ona djeluje kao da ponovo ima 17 godina. Kada je Jim zaprosio, nije oklijevala ni trenutak i od tada je jako srećna. Meni Jim ne mijenja djeda, nego mi ga vraća nazad – zaključuje unuka Anna.

Ne propustite