ISTRAŽUJEMO Svake godine u BiH desetak DJEVOJČICA RODI, a stotine abortiraju - objavljujemo slučajeve koji su ŠOKIRALI JAVNOST!

Tema sedmice
ISTRAŽUJEMO Svake godine u BiH desetak DJEVOJČICA RODI, a stotine abortiraju  - objavljujemo slučajeve koji su ŠOKIRALI JAVNOST!
Iako nema zvanične statistike desetak djevojčica svake godine u BiH donese na svijet dijete, ali je broj maloljenitničkih trudoća, kažu stručnjaci daleko veći i mjeri se u stotinama.

Djevojčica iz Tuzle, učenica Osnovne škole, koja ima tek nešto više od 12 godina, dovezena je prošle godine u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla u poodmaklom stadiju trudnoće.

Dovezla ju je majka tražeći od ljekara Ginekološko-akušerskog odjela da urade abortus.

Odmah po prijemu djeteta, ljekari UKC-a obavijestili su MUP TK o ovom šokantnom i do sada u Tuzli nezapamćenom slučaju. Tužilaštvo Tuzlanskog kantona odmah je pokrenulo istragu, a priveden je 21-godišnji S. K. iz Tuzle, za kojeg se sumnja da je održavao seksualne odnose s djevojčicom i da je on otac djeteta koje ona nosi.

U prvoj izjavi policiji, prema informacijama kojima raspolaže Tužilaštvo TK, djevojčica je, navodno, kazala da je sa S. K. dobrovoljno stupila u seksualni odnos. Ljekari iz UKC-a su rekli da ni oni s najviše ljekarskog iskustva ne pamte ovakav slučaj.

- Bilo je i porođaja djevojčica od 15 ili 16 godina, prekida trudnoća sa 16 ili 17, ali ovakvo nešto niko ne pamti – izjavili su ljekari sa UKC Tuzla.
 

Ne propustite