Proljetno povrće pršti vitaminima: Jedite sezonski i ne brinite za zdravlje!
6. Kelj
Kelj je jako dobar izvor vitamina A, C, K, B6, kalcija, kalija, bakra i mangana. Potiče rad jetre i bubrega. Kelj konzumirajte umjereno jer može uzrokovati neželjene nuspojave, kao što su nadutost i osjećaj težine.
7. Zelena salata
Zelena salata potiče mršavljenje, štiti zdravlja srca i sprječava dijabetes tipa 2. Zelena salata je jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina K i mangana.
8. Radič
Radič ima moćno antioksidacijsko djelovanje, smanjuje rizik od nastanka raka i štiti zdravlje srca i kardiovaskularnog sustava. Radič je jako dobar izvor vitamina K, folne kiseline, kalija i mangana.
9. Špinat
Špinat potiče rad probave i štiti zdravlje probavnog sustava. Smanjuje rizik od nastanka nekoliko vrsta raka, naročito raka prostate. Špinat je jako dobar izvor vitamina C, E, K, tiamina, roboflavina, magnezija, fosfora, kalija, bakra i mangana.
10. Blitva
Blitva ima moćno antioksidacijsko, protuupalno i detoksikacijsko djelovanje. Blitva je jako dobar izvor vitamina K, riboflavina, vitamina B6, kalcija, željeza, magnezija, fosfora, kalija, bakra i mangana.