Proljetno povrće pršti vitaminima: Jedite sezonski i ne brinite za zdravlje!
Toplije vrijeme znači veći izbor voća i povrća. Uvijek biste prehranu trebali prilagođavati sezoni jer jesti sezonski znači jesti zdravije i ukusnije. Proljeće nam donosi različite vrste povrća, a svaka od njih ima odlične zdravstvene prednosti.
Toplije vrijeme znači veći izbor voća i povrća. Uvijek biste prehranu trebali prilagođavati sezoni jer jesti sezonski znači jesti zdravije i ukusnije. Proljeće nam donosi različite vrste povrća, a svaka od njih ima odlične zdravstvene prednosti.
1. Artičoke
Artičoke su bogat izvor kalija, a istraživanja su pokazala da kalij smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti. Antioksidacijska svojstva ovog povrća jačaju imunološki sustav i smanjuju rizik od nastanka različitih vrsta raka.
2. Šparoge
U sastavu šparoga pronalazimo inulin, prebiotik koji je štiti zdravlje i potiče rad probavnog sustava. Za najbolji učinak odaberite mlade šparoge.