Ima bar 10 razloga zbog kojih ovog proljeća treba da koristite MASLAČAK

Zanimljivosti
Ima bar 10 razloga zbog kojih ovog proljeća treba da koristite MASLAČAK
Maslačak je dugo bio nepravedno zapostavljen, kako na trpezi tako i u alternativnoj medicini.

Maslačak je dugo bio nepravedno zapostavljen, kako na trpezi tako i u alternativnoj medicini. A treba ga se sjetiti svakog proljeća jer ima zaista nevjerovatna svojstva.

Možemo da ga pronađemo svuda - na livadama, travnjacima, pašnjacima, brežuljcima, baštama… Cvjeta u proljeće, a mnogi ga najviše vole baš u rano proljeće, jer kako sazrijeva, sve više poprima gorak ukus.
 
Cvijet maslačka je jestiv i sirov i kuhan, ali većina najradije jede samo žute cvjetove, jer je sama glava za mnoge previše gorka. Listove jedemo kao i spanać - sirove u salati, sendvičima, a mogu da idu i u supu ili čaj - ili čak i kafu.

 
 

Ne propustite