Strani DJ na popularnom festivalu u remix ubacio i muslimanski poziv na molitvu, nastala je pomutnja

Kiosk
Strani DJ na popularnom festivalu u remix ubacio i muslimanski poziv na molitvu, nastala je pomutnja
Tuniske vlasti zatvorile su noćni klub i pokrenule službenu istragu nakon što je europski DJ Dax J pustio pjesmu u koju je umiksan i muslimanski poziv na molitvu,.

Tuniske vlasti zatvorile su noćni klub i pokrenule službenu istragu nakon što je europski DJ Dax J pustio pjesmu u koju je umiksan i muslimanski poziv na molitvu, piše Guardian.

Video snimka svirke na festivalu Orbit u Tunisu postala je viralni hit na društvenim mrežama, a prikazuje posjetitelje festivala kako plešu na glazbu u kojoj se čuje i muslimanski poziv na molitvu.

- Nakon što smo potvrdili činjenice, odlučili smo zatvoriti noćni klub do daljnjeg, rekao je Mnaouar Ouertani, guverner grada Nabeula u kojem se nalazi sporni klub.

- Pokrenuli smo istragu, a menadžer kluba je priveden zbog prekršaja protiv morala i osude javnosti zbog neskromnosti, rekao je Ouertani i dodao kako 'neće dopustiti napade na svetinje i religijske osjećaje'.

Organizatori su se u ponedjeljak ispričali, ali i ogradili od odgovornosti.

- Dax J je Englez i nedavno je istu pjesmu pustio u Europi, i nije shvatio da bi time mogao uvrijediti publiku iz muslimanske države poput naše, stoji u priopćenju organizatora.

Isprikama se pridružio i sam Dax J.

- Želim se iskreno ispričati bilo kome koga je uvrijedila muzika koju sam puštao na Orbit festivalu u Tunisu u petak. Nije mi bila namjera uznemiriti ili uvrijediti ikoga, priopćio je.

Ne propustite