OVO JE KRALJ HAŠIŠA: Svi znaju za njega, a vlasti ne smiju da ga taknu zbog jednog razloga (VIDEO)

Kiosk
OVO JE KRALJ HAŠIŠA: Svi znaju za njega, a vlasti ne smiju da ga taknu zbog jednog razloga (VIDEO)
Liban je poznat širom svijeta po svom hašišu.

Liban  je poznat širom svijeta po svom hašišu. 

U dolini Beka poljoprivrednici nekažnjeno uzgajau hašiš, a to im donosi milione dolara godišnje prihoda. 

Novinar Bendžamin Zand posjetio je jednog od najvećih narko-dilera Ali Šamasa i saznao kako je rat u susjednoj Siriji pomogao da se ove farme razvijaju.

"U Libanu svoi puše hašiš, to je ovde postalo normalno među svim slojevima društva, religije… Svi zarađuju novac od hašiša. Jedini koji plaćaju cijenu su mladi ljudi."– rekao je momak koji uzgaja kanabis, ali nije htio da pokaže svoje lice pred kamerama zbog mogućeg hapšenja.

Dolina Beka nalazi se kod serijske granice i najopasnijeje mjesto u Libanu u kojem ne važe zakoni. 

kralj-hasisa1

Novinar BBC-ja ušao je u kuću i farmu najvećeg narko-bosa, a cijelu scenu opisao je kao iz serije “Narkos”. Ali Šamsa posjeduje veliku količinu oružja, a to opravdava ulaženjem džihadista u njihovu zemlju.

"Oružje prije hrane parola je plemena."– istakao je Ali Šamsa.

U magacinima smješteno je “brdo” hašiša, što možete videti na snimku. Na pitanje novinara kako je tako otovoren o svemu kada je hašiš nelegalan u Libanu, Ali Šamsa odgovorio je kratko.

"Naši političari su ilegalini. Uzeli su vlast silom. Oni su nelegalni, mi smo legalni."

kralj-hasisa2

Ali Šamsa zarađuje od milion do 1,5 miliona godišnje. Tokom sirijske krize, kaže da su svi bili ohrabreni da sade kanabis.

"Kao što Evropa i SAD izvoze terorizam nama, mi im prodajemo drogu." – rekao je narko-bos i rekao da uspijevaju da prokrijumčare drogu u Evropu jer je 90 posto političara korumpirano.

Ali Šamam je osuđen na smrtnu kaznu zbog sukoba sa sirijskim trupama, i pritom ubio šestoro ljudi. Poslije toga je, prema njegovim riječima, otišao na zabavu.

(Telegraf.rs)

Ne propustite