Nosonje, Crnog Džeka i Fleka više nema, ali njihove fore nikad nećemo zaboraviti (FOTO + VIDEO)

Nostalgija
Nosonje, Crnog Džeka i Fleka više nema, ali njihove fore nikad nećemo zaboraviti  (FOTO + VIDEO)
Uz seriju Smogovci, koja je nastala prema romanima Hrvoja Hitreca, odrastale su brojne generacije.

Uz seriju Smogovci, koja je nastala prema romanima Hrvoja Hitreca, odrastale su brojne generacije.

A vjerovali ili ne, prošlo je 35 godina otkako se serija počela emitirati. Na ideju o snimanju serije došao je tadašnji urednik Programa za djecu i mladež Pajo Kanižaj. Od 1982. do 1997. s prekidima je prikazano 38 epizoda, a zadnjih sedam snimljeno je pod nazivom 'Smogovci u Domovinskom ratu', piše 100posto.hr.

Likovi iz zagrebačkog Naselka, dogodovštine Vragecovih, Crnog Džeka i Kumpića i danas se rado gledaju.

Gdje su glavni likovi danas?
Nema tko se ne sjeća brata Drageca koji je postao glava obitelj nakon što je njihova majka otišla u Njemačku kako bi prehranila svoju djecu, nogometaša Pere, Mazala - zanesenog slikara, Cobre znanstvenika, Štefeka sveznalice, Buce i Bonga.

Neki od glumaca s godinama su se oprostili od tog posla i sreću pronašli u sasvim drugim zanimanjima, a neki su i danas uspješni u glumačkom poslu. Za Edvina Dautovića, koji je glumio Bonga, Smogovci su bili jedini glumački projekt. U intervjuu za arteist.hr prije nekoliko godina otkrio je da je poslije glume radio na benzinskoj postaji, bio organizator u jednoj produkcijskoj kući i menadžer u digitalnom marketingu. S bivšim kolegama je i danas u dobrim odnosima.

Od glume se odmaknuo i Edin Osmić (Buco). Ivicu Zadru (Pero Vragec), danas možemo vidjeti i u kazalištu Komedija, kao i u seriji 'Nad lipom 35' koja se prikazuje na Novoj TV.

smogovac-1


Tomislav Štriga, najstariji Vragec, je u kazalištu KNAP, a Mario Mirković (Cobra) u Kerempuhu.

Ksenija Pajić, Nina, ostvarila je uspješnu glumačku karijeru, kao i Slavica Knežević koja je u seriji glumila Sonju, te njihova kolegica Mira Furlan. Boris Mirković okušao se i u voditeljskim vodama, a Višnja Babić, svima poznatija kao Dunja, danas je ravnateljica kazališta Trešnja.

Trenutak u seriji dobili su i Mlakar, Ćiro, a i predsjednik Franjo Tuđman
U seriji su se pored poznatih glumačkih imena pojavili i Oliver Mlakar, tadašnji voditelj Kviskoteke, Branimir Štulić, Josipa Lisac, legendarni Miroslav Ćiro Blažević, a i Franjo Tuđman.

smogvac-2
Rekli smo zbogom Nosonji, Crnom Džeku i Fleku
S godinama smo se, nažalost, zauvijek oprostili od Đorđa Rapajića koji je utjelovio Nosonju, Slavka Brankova koji je glumio Crnog Džeka, te Emila Glada koji je utjelovio Fleka. Željko Bilen, koji je glumio Štefeka, preminuo je 2003. godine u 32. godini. Upucan je hicem u glavu kad je izlazio iz prijateljevog auta, a njegov ubojica nikad nije otkriven.

Koja scena je vama najdraža? :)

Pogledaj video

 

 

Ne propustite