5 dokaza da su žene bolje od muškaraca u poslu

Kiosk
5 dokaza da su žene bolje od muškaraca u poslu
Žene su i te kako pokazale da mogu da se bave različitim zanimanjima, i to vrlo uspješno, a nedavna istraživanja pokazala su da žene imaju brojne urođene vrline koje im u radnom okruženju donose prednost u odnosu na suprotan pol.

1. Žene su intuitivnije od muškaraca
Ljepši pol potvrđeno ima izraženiju intuiciju, što u poslu donosi ogromnu prednost. Žene koje znaju da osluhnu svoje šesto čulo lakše će donijeti odluke, uspostaviti saradnju, i bolje sagledati stvari iz svih uglova. U radnom okruženju, ovakav pristup je od ključnog značaja za poslovno napredovanje.
 
Tracey Wilen-Daugenti, predsjednica Istraživačkog instituta Apollo, u svojoj knjizi “Kako tehnologija mijenja obrazovanje, posao i društvo” govori: “Žene su sklonije proučavanju obje strane i imaju sposobnost da osjete kako je biti u tuđoj koži, što im kao rezultat, u interakciji s drugima, donosi željeni ishod. One su mnogo više od muškaraca voljnije da pitaju kako ste i šta želite, što im ujedno pomaže da predstave poslovnu ponudu tako da se vama učini primamljivom.”
 
2. Žene poštuju drugačije vrijednosti nego muškarci
Pri izboru karijere, muškarci više pažnje posvećuju tome koliko će im ona donijeti novca, moći i drugih materijalnih beneficija, dok su ženama ipak važnije druge stvari. One će prije izabrati poslove u kojima je izražena komunikacija, gdje mogu da steknu prijatelje i budu poštovane.
Pored toga, žene iskazuju mnogo više empatije prema svojim saradnicima, nego što to čine muškarci. Tako, žena na menadžerskoj poziciji će prije primjetiti kada je zaposleni nezadovoljan ili rastrzan između privatnog i poslovnog života, nego što će to primjetiti šef muškarac. Iskazujući saosjećanje, ženski rukovodioci pridobijaju poštovanje i naklonost zaposlenih, što ih čini uspješnim menadžerima.
 
 

Ne propustite