Bingo prošle godine ostvario porast prihoda: Evo koliko su iznosili prihodi

Biznis
Bingo prošle godine ostvario porast prihoda: Evo koliko su iznosili prihodi
Kompanija Bingo je nakon uspješno završene 2016. ostvarila porast prihoda

Kompanija Bingo je nakon uspješno završene 2016. ostvarila porast prihoda od 13 posto i sada je lider na tržištu BiH u segmentu moderne trgovine. 

Ovu informaciju je za Faktor potvrdila Tatjana Paunoski, marketing menadžerica u firmi Bingo. Istaknula je da preduzeće ima 184 maloprodajna objekta, te da grupacija zapošljava 7.000 ljudi. 

Prema nedavno objavljenom istraživanju Euromonitora, Bingo je lani premašio hrvatski trgovinski lanac Konzum i postao lider na tržištu BiH. 

Glavne prednosti Binga su niske cijene i podrška domaćoj privredi. 

Istaknuto je da u ovoj godini nastavljaju ulaganja u proizvodnju, a planirana su otvorenja u nekoliko gradova u kojima do sada Bingo nije bio prisutan, a nastavit će se investicije i u stare centre . 

- Osim nekoliko fabrika koje smo preuzeli poput Corn Flips Majevica Srebrenik, Semberka Janja, Kaleteks Kalesija i Fabrika namještaja Duka, prije tri godine otvorili smo najsavremeniju farmu koka nosilica, a kapacitet farme je 5 miliona jaja mjesečno. Nakon toga smo otvorili farme brojler pilića, jednu u Špionici na teritoriji općine Srebrenik, kapaciteta 60.000 pilića, i jednu na Dubravama (općina Živinice) kapaciteta 90.000 pilića. U Tuzli na lokaciji Bosanska poljana imamo fabriku tjestenine, gdje proizvedemo 50 tona raznih vrsta tjestenine, te fabriku papirne konfekcije (toalet papir, ubrusi i maramice), u kojoj se mjesečno proizvede oko 40 tona pomenutih artikala. Semberka je odnedavno u našem vlasništvu, na čije smo rezultate u prvih 6 mjeseci izuzetno ponosni, s obzirom na to da je Semberski dodatak jelima trenutno u Bingo trgovinama u prodaji postigao odlične rezultate. Dakle, u sklopu kompanije Bingo imamo 9 proizvodnih pogona i 11 kompanija drugih djelatnosti, navodi Paunoski.

Ne propustite