NEVJEROVATNA TRANSFORMACIJA: Sanita Dizdarević za 16 mjeseci od svog tijela napravila čudo!

Kiosk
NEVJEROVATNA TRANSFORMACIJA: Sanita Dizdarević za 16 mjeseci od svog tijela napravila čudo!
Bišćanka, Sanita Dizdarević, za godinu i četiri mjeseca je napravila čudo sa svojim tijelom, a danas ovaj „čudotvorac“, kako je klijenti zovu, kao samostalni fitness trener pravi nevjerovatne transformacije i s tijelim drugih. Sanita je prije dvije godine imala 110 kilograma, a danas se ponosi svojim tijelom i kilažom od 60 kilograma, piše Azra Magazin.

Bišćanka, Sanita Dizdarević, za godinu i četiri mjeseca je napravila čudo sa svojim tijelom, a danas ovaj „čudotvorac“, kako je klijenti zovu, kao samostalni fitness trener pravi nevjerovatne transformacije i s tijelim drugih. Sanita je prije dvije godine imala 110 kilograma, a danas se ponosi svojim tijelom i kilažom od 60 kilograma, piše Azra Magazin.

Tridesetpetogodišnja Sanita Dizdarević, prije nekoliko godina bila je „bucka“ i djevojka iz sjene. Iz situacije s viškom kilograma i depresijom, iscrpila je najbolje i  pronašla način kako da dotjera svoj duh i tijelo, a nakon toga i kako da zaradi svoju plaću, te je danas samostalna licencirana fitness instruktorica. Ova inspirativna Bišćanka pričala nam je o nezdravim navikama koje je imala, o putu ka velikoj transformaciji svoga tijela, te načinu na koji danas zarađuje hljeb i živi život punim plućima.

– Prije dvije godine sam bila djevojka koja je imala 110 kilograma i tada sam bila u blagoj depresiji. Diplomirani sam fizioterapeut, sa završenim državnim ispitom. Volontiranjem i raznim pokušajima da dobijem svoj posao u struci, nažalost, nisam uspjela doći do toga. Činjenica da sam u tridesetoj godini trebala tražiti marku za kafu od mame, dovoljna je za razočarenje i depresiju – kaže Sanita na početku razgovora.

 

Životna prekretnica

Najveći okidač i životna prekretnica, priča nam Sanita, bilo je putovanje i razgovor s njenom drugaricom, ali i rođendansko slavlje na kojem se pored svojih drugarica, postidjela svog izgleda. To ju je inspiriralo i nagnalo da krene s treninzima i poradi na svome tijelu.

– Moja prekretnica bilo je putovanje i razgovor s mojom drugaricom koja mi je rekla: „Šta ti imaš od svog života? Samo jedeš, piješ, sjediš i ništa ne radiš“. Kada sam se vratila s tog putovanja, dugo sam razmišljalja šta da uradim sa svojim životom. Jedno veče moja drugarica je slavila rođendan, gdje sam sa svojih šest zgodnih, lijepih i atraktivnih drugarica trebala izaći vani. Obukla sam košulju XXXL i hlače, naravno najveći broj i stala sam pred ogledalo, i to veče sam se suočila sama sa sobom, iako je to izgledalo nesamouvjereno, čak sam se i rasplakala… Bila sam djevojka iz sjene. Uvijek sam izbjegavala fotografiranje, jer su one sve bile lijepe i atraktivne, a ja ružna i debela. Dan nakon tog izlaska ustala sam u osam sati, otišla u fitness centar i počela novi život.

58d95ada-8854-42f8-920a-19670a0a0a64-sanita3-1024x1024

Svaki početak je težak, pa je tako bilo i u Sanitinom slučaju. Osim napornih treninga, odvikavanja od starih i loših navika, postojali su i određeni finansijski problemi.

– Moj najveći „grijeh“ bio je hljeb. Jela sam ga s rižom, tjesteninom i svim mogućim jelima. Dnevno sam znala pojesti i po tri velika hljeba. Navečer, uz TV, obavezno je išao kikiriki, štapići, čips i velika čokolada, i to sam sve miješala. Coca Cola je bila tu, uz sve navedeno, do jutra sam pila i po dvije litre.  Jednostavno nisam razmišljala o sebi i o tome da će mi zdravstveno zasmetati. Srećom, imala sam samo manjih zdravstvenih problema: aritmiju, poremećen pritisak i još ponešto. Moja odluka za mršanjem bila je i zbog izgleda, ali svakako više radi normalnog kretanja i boljeg zdravlja, jer sam bila došla u situaciju da nisam mogla obuti patike. Da sam nastavila istim tempom i navikama, mislim da ne bih bila bucka nego gojazna osoba.

Prvo se nisam znala organizirati, a nisam imala ni finansijske mogućnosti, jer moja mama radi za jednu „običnu“ plaću. Ipak, mama mi je nekako pomogla. A onda dolazi situacija kada dolazim u fitness centar i početak treninga… Radila sam više nego što sam trebala, griješila sam i uzimala teže tegove umjesto lakših i nakon mjesec, i očekivanja kilaže manje od 110, desilo se veliko razočarenje, vaga je pokazala 113 kilograma.  Onda sam razmišljala i da odustanem, ali nisam. Idući mjesec počela sam pisati šta jedem, šta pijem, koliko treniram… Nakon tog drugog mjeseca smršala sam 6,5 kilograma. To mi je bio vjetar u leđa, pa sam idući mjesec skinula 11 kilograma, zatim još po pet, sedam, zavisno od mjeseca koliko sam trenirala i kako sam jela.

 

Online programi --->>>

Ne propustite