9 savjeta za stvaranje središta vaše sobe

Enterijer
9 savjeta za stvaranje središta vaše sobe
Bilo da je soba koju uređujete prohodna ili ne, zapamtite da središte prostoriji trebate naći u stvarima koje se već nalaze u njoj.

Bilo da je soba koju uređujete prohodna ili ne, zapamtite da središte prostoriji trebate naći u stvarima koje se već nalaze u njoj. Je li je to vaš kauč? Imate li policu s knjigama, zbirku svijeća? Morate samo napraviti pravilan razmještaj i imat ćete središnju točku prostorije. Primjenite ove savjete za kreiranje boljeg i čistog dizajna u svojem domu.

1. Postavite kauč kraj najdužeg zida u prostoriji, to je jednostavanpotez za njegovo isticanje. Objesite veliku sliku ili uokvireno zrcalo iznad kauča ako želite da to bude središte zbivanja u vašem domu.

2. Ako ne želite da kauč bude direktno uz zid, okrenite ga prema kutu. Postavite umjetničku sliku iznad kauča, a za postizanje elegancije postavite decentnu skulpturu kraj kauča.

3. Istaknite kamin i neka on bude vaša središnja točka. Umjetničku sliku postavite iznad kamina, ali ne previsoko. Ne postavljajte ništa uz kamin kako bi bio u potpunosti u središtu zbivanja.

4. Postavite dva para jastuka na kauč, jedan par iznad drugog i dobiti ćete vertikalnu ravnotežu. Jastuci će skrenuti pogled na sebe i odvratiti pogled od težine ili mase kauča.

5. U spavaćoj sobi krevet je krevet uvijek središnja točka zbog svoje veličine. Imate li jednostavno uzglavlje, iznad kreveta možete objesiti sliku ili tri uokvirene slike.

6. Stol u vašoj blagovaoni ne treba biti središnja točka, može biti i jedan od zidova. Kako to izvesti? Postavite veliku umjetničku sliku ili uokvireno ogledalo. Ako želite da središte bude ormarić, postavite dva stolca sa svake strane kako bi izgled bio jedinstven i upečatljiv.

7. Kolekcija vaših najdražih stvari može biti središnja točka prostorije, no vrlo je važno kako ćete ih rasporediti. Zapamtite, što god je vaša središnja točka, ukoliko je stavite na zid, biti će još više u centru pažnje.

8. Ako imate klavir, bez obzira koliko je velik, on će uvijek biti vizualno atraktivan. Preporučujemo da bude središnja točka samo u domu profesionalnog glazbenika gdje je namještaj postavljen oko središnje točke.

9. Nemojte se bojati uravnotežiti dvije središnje točke u prostoriji. Ako imate sreće pa u svojoj prostoriji imate kamin i spektakularan pogled kroz prozor, vaša će prostorija biti savršena, a prednost će imati pogled prema prirodi.

Ne propustite