Pet tipova majki koje izluđuju sve ostale

Mame i bebe
Pet tipova majki koje izluđuju sve ostale
Među mamama u parkiću uvijek postoje one koje nisu najprijatnije sagovornice i zbog kojih ćemo ponekad pocrveniti - od stida ili bijesa. Koju vrstu prepoznajete?

Među mamama u parkiću uvijek postoje one koje nisu najprijatnije sagovornice i zbog kojih ćemo ponekad pocrveniti - od stida ili bijesa. Koju vrstu prepoznajete?

Iako majke uživaju u društvu drugih žena koje imaju djecu - u dijeljenju savjeta i iskustava, ima i onih koje ne dobijaju naše simpatije. 

Ono što nam kod njih najviše smeta je njihov stav i, često, ponašanje koje ukazuje na to da ono što mi činimo nikada nije dovoljno dobro. 

Ko su mame koje nas izluđuju? 

Sveznalica 

Ova mama zna sve o svemu u svakom trenutku! Ona ne može da priča o kolikama bez objašnjavanja porijekla njihovog naziva, ona zna čitav historijat benadrila (lijeka protiv alergija) i sopstvenim trudom i nježnošću izliječila je baš svaku dječju bolest svojih mališana! 

Mama koja gleda s visine 

Namjerno ili ne, ova majka učinit će da vaše male roditeljske pobjede djeluju bezvezno. Ponosni ste što vaš mališan u trećoj godini jede sam? Njen je to radio u drugoj! Napravili ste ukusan čizkejk? Njen je nagrađen na poslastičarskom takmičenju. Njeno dijete ima predivne manire, njegova odjeća je čista i nakon dva sata provedena u pjesku, ona ima najljepšu baštu, dotjeranu frizuru i savršen manikir. I ne libi se da vam to stavi do znanja! 

Vrlo, vrlo (vrlo, vrlo) iskusna mama 

Ova majka će na svaku vašu priču odgovoriti: 'Sve sam ja to prošla', 'Ne znaš ti još ništa', 'Tek ćeš ti da vidiš' ili se cinično nasmijati vašim problemima. 

Mama koja soli pamet 

Ukoliko pred njom slučajno pomenete da je vaše dijete uživalo u čipsu i gaziranom piću, bit ćete primorani da slušate jednočasovno predavanje o tome kako takav način ishrane izaziva gojaznost, probleme sa srcem i disanjem. Zvuči poznato? 

Kraljica poricanja 

Svako od nas zna mamu kojoj se greške ne dešavaju. Ona sa svojom djecom, tvrdi, nikada nije imala nijedan problem! Ona nikada nije izgubila dijete u tržnom centru, nije ga ispustila kada je bilo beba, nije pred njim opsovala, nije mu dala nezdravu hranu, a ono ima odlične ocjene, ide na četiri sekcije i nevjerovatno je poslušno. Takva mama nikada sebi neće priznati da nešto nije u redu. 

Ne propustite