TRAŽI SE TEPSIJA VIŠE: U Beogradu je jedno vrijeme HIT bio burek sa eurokremom, ali ova kombinacija će šokirati svakog BOSANCA!

Kiosk
TRAŽI SE TEPSIJA VIŠE: U Beogradu je jedno vrijeme HIT bio burek sa eurokremom, ali ova kombinacija će šokirati svakog BOSANCA!
Burek sa eurokremom i plazmom, sa pečenim paprikama i fetom, zatim pita sa kobasicama i kiselim kupusom ali i sa koljenicom nisu više najkreativniji specijaliteti, od kada je jedna pekara u jednom beogradskom naselja, počela da pravi nesvakidašnji gurmanluk - pitu sa ćevapima.

Burek sa eurokremom i plazmom, sa pečenim paprikama i fetom, zatim pita sa kobasicama i kiselim kupusom ali i sa koljenicom nisu više najkreativniji specijaliteti, od kada je jedna pekara u jednom beogradskom naselja, počela da pravi nesvakidašnji gurmanluk - pitu sa ćevapima.

"Jel kod vas ima nekakva pita sa ćevapima?" pitanje je sa kojim se ulaze i mladi i stari, uglavnom iz radoznalosti ili sa vrata zapitkuju, vođeni preporukom prijatelja, kolega i komšija.

"Naš bivši kolega je došao je na ideju da počnemo da pravimo ovaj specijalitet, a mi smo rado prihvatili. Pravili smo je dan-dva, da vidimo kako ide, i mogu da vam kažem da je išla odlično, pa smo odlučili da ostane u ponudi", pekar Dejan Andonov.

Za mjesec dana od kako je u prodaji reakcije su uglavnom iste, svima se jako dopada, a svakog dana traži se "tepsija više".

"Priprema se tako što se tri vrste mesa miješaju i začinjavaju po određenoj recepturi. Prave se ti manji ćevapi- komadi mesa, a zatim se peče oko 10 minuta. I dalje mi tražimo savršenu recepturu za ovu pitu iako je i sada odličnog ukusa. Ranije smo u ponudi imali i pitu sa piletnom i bešamel sosom, ali reakcije nisu bile tako dobre kao za ovu, pa ih nemamo više u ponudi",objašnjava pekar.

Što se ukusa tiče slična je bureku sa mesom, a kilogram košta 500 dinara.

"Ne pitajte me ništa, od kako sam počela da je jedem ne prestajem. Prosto sam se nagojila od nje", kaže jedna od mušterija.

 

(Blic.rs)

Ne propustite