Beljo: "Napast ću titulu prvaka svijeta"

Borba
Beljo: "Napast ću titulu prvaka svijeta"
U profesionalnoj karijeri Beljo ima 20 mečeva i isto toliko pobjeda.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić primili su danas boksera Damira Belju, koji je prije desetak dana osvojio naslove prvaka Evrope, Azije i Pacifika po WBC verziji te naslov prvaka Evrope po WBO verziji u kruzer kategoriji.

Bešlić i Šišić čestitali su Belji na njegovom uspjehu, istaknuvši kako su Mostar i cijela BiH ponosni na njega i njegova postignuća.  

Beljo je ovom prigodom kazao kako živi svoj san te je najavio kako će do kraja godine napasti naslov prvaka svijeta u jednoj od najprestižnijih bokserskih verzija.  

"Zahvalio bih se svima na podršci i čestitkama koje sam dobio proteklih desetak dana i obećavam svim svojim Mostarcima, Ramljacima, svim građanima Bosne i Hercegovine da ću ih učiniti još ponosnijim i da ću se pokušati izboriti za titulu prvaka svijeta što bi bio ogroman uspjeh za bosanskohercegovački sport", dodao je Beljo.  

Beljo je do spomenutih naslova došao 6. marta u Berlinu, pobijedivši Nijemca Maika Kurzweilla prekidom u prvoj rundi meča.  

U profesionalnoj karijeri Beljo ima 20 mečeva i isto toliko pobjeda. 

Ne propustite