Za 1. maj posjetite Napulj, Krakow, Minhen ili Atinu

Kiosk
Za 1. maj posjetite Napulj, Krakow, Minhen ili Atinu
Prvi maj kuca na vrata, i već je vrijeme da razmišljamo gdje provesti slobodne dane. CityDeal je zajedno sa Centrotoursom pripremio različita putovanja, a ovaj put Vam dajemo da birate između Napulja, Krakowa, Atine ili Minhena.

Prvi maj kuca na vrata, i već je vrijeme da razmišljamo gdje provesti slobodne dane. CityDeal je zajedno sa Centrotoursom pripremio različita putovanja, a ovaj put Vam dajemo da birate između Napulja, Krakowa, Atine ili Minhena.

Napulj - treći po veličini u Italiji sa oko 1 milijun, a u širem području čak 4,2 milijuna stanovnika i glavni grad pokrajine Campagna. Napulj inače zovu grad sunca i grad svijetlosti, i rodni je grad Berninija,a historijsko jezgro grada je pod zaštitom UNESCO-a. Pored službenog talijanskog jezika u gradu se govori i tradicionalni napolitanski jezik. Prošetajte sa nama starim jezgrom: Castel Nuovo, Galerija Umberto I, Palazzo Reale, piazza del Plebiscito, Basilica Reale Pontificia San Francesko. Uz to posjetite istorijski poznate Pompeje, romantični Sorrento, šarmantno ostrvo Capri utočište rimskih imperatora, španskih Burbona te mnogih poznatih slikara, pisaca i ekscentrika. Jedno sasvim novo iskustvo za sve ljubitelje Italije, osjetite jedinstveni duh Italijanskog juga u ovom nezaboravnom gradu i regiji!

Atina je grad gdje se uspomene slavne prošlosti stapaju u savršen sklad s primamljivošću jednog od najkosmopolitskijih gradova Evrope, a ujedno i jedan od rijetkih gradova kojima urbanizacija nije uništila opušteni meditaranski šarm. U Grčkoj vrijeme ne vrijedi gotovo ništa pa tako između 5 i 50 minuta kao da nema nikakve razlike. Lokalni stanovnici uživaju u opuštenu načinu života pa i turiste često očekuje odgovori poput “ne znam”, “lako ćemo” ili “zašto se uzrujavaš – popij jedan frapée”. Iskoristite jedinstvenu priliku, pridružite nam se na putovanju u Atinu i obiđite grčku metropolu!

Krakow - Bivši poljski glavni grad zadržao je do danas najviše historijskih spomenika u svojoj zemlji. Gotička katedrala iz 14.st., dvorac u kojem su stolovali poljski kraljevi, Stari grad sačuvan prema srednjevjekovnom uličnom planu, Glavni trg, crkva sv. Marije i zdanja Jagiellonskog univerziteta među najstarijima su u Evropi – svi se nalaze na UNESCO popisu. Svake godine ovaj grad posjeti između tri i četiri miliona turista, a poseban duh daje mu i preko 100.000 studenata Jagielonskog univerziteta.

Dvorci Bavarske – Takozvana „Romantična ruta“ kao najznačajnija trgovačka ruta kroz Bavarsku, dugi niz godina donosila je prosperitet i bogatstvo, pa je za njenu zaštitu izgrađen veliki broj dvoraca i utvrđenja. Najpoznatije od njih sagradio je niko drugi do kralj Ludwig II i to dvorac Neuschwanstein, dvorac Linderhof i dvorac Herrenchiemsee, te su danas oni najposječeniji od strane turista iz cijelog svijeta.

Sve ponude sa portala Citydeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba, uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našim prodajnim mjestima u SCC-u (-1 sprat) i na prodajnom mjesto u BBI Shopping centru (prizemlje).
Pametno kupujte i značajno uštedite samo uz Vaš Citydeal!

Ne propustite