KRIMINAL U GRANIČNOJ POLICIJI BiH: Sa službenog “Golfa 7” skinuo gume i felge i namontirao ih na privatnog “Golfa 6”

Crna hronika
KRIMINAL U GRANIČNOJ POLICIJI BiH: Sa službenog “Golfa 7” skinuo gume i felge i namontirao ih na privatnog “Golfa 6”
Optuženi se tereti da je sa ciljem da sebi ostvari protupravnu imovinsku korist, prisvojio pokretne stvari koje su mu povjerene u službi u institucijama BiH, te je optužen da je počinio krivično djelo pronevjere u službi.

Tužioc iz Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Emira Dude, rođenog 1974. godine u Beču, državljanina BiH, uposlenog na poziciji komadanta jedinice JGP Hum-Foča.

Optuženi se tereti da je, krajem 2016. godine, u jednom autoservisu u Foči, iskoristivši svoj položaj komadanta u Graničnoj policiji BiH, dovezao službeno vozilo "golf 7", te naredio radnicima da skinu nove gume s felgama, sa službenog vozila, te ih namonitiraju na vozilo "golf 6", u vlasništvu njegove porodice.

Nakon toga naredio je uposlenicima servisa da na službeno vozilo Granične policije BiH, namontiraju stare gume s felgama s njegovog vozila.

Optuženi se tereti da je sa ciljem da sebi ostvari protupravnu imovinsku korist, prisvojio pokretne stvari koje su mu povjerene u službi u institucijama BiH, te je optužen da je počinio krivično djelo pronevjere u službi.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Ne propustite