"Nike " dizajnirao prvi sportski hijab: Nije ni stigao na tržište, a već izaziva ljute reakcije (VIDEO)

Zanimljivosti
"Nike " dizajnirao prvi sportski hijab: Nije ni stigao na tržište, a već izaziva ljute reakcije (VIDEO)
Nike je nedavno dizajnirao prvi sportski hijab, za sve žene muslimanske vjeroispovijesti koje žele vježbati, a da ne krše pravila svoje vjere, ali čini se da je to izazvalo jako burne reakcije.

 Nike je nedavno dizajnirao prvi sportski hijab, za sve žene muslimanske vjeroispovijesti koje žele vježbati, a da ne krše pravila svoje vjere, ali čini se da je to izazvalo jako burne reakcije.

Brojni pripadnici liberalnog zapadnog društva pozivaju na bojkot Nike-a i pozivaju ljude da više ne kupuju njihove proizvode.

"Kunem se, nakon ovoga neću više kupiti niti jedan Nike-ov proizvod"

nike-2

Mnoge muslimanke su pozitivno iznenađene, naročito one koje se aktivno bave sportom.

Dizačica utega Amna Al Haddad  napisala otvoreno pismo: 

"Svjesna sam da će ovaj hidžab izazvati pomiješane osjećaje u javnosti, ali vi morate znati da sve više žena iz muslimanskog svijeta želi trenirati i natjecati se, da ne narušavaju pravila svoje vjere, To je ono za što se mi borimo, mi žene koje želimo imati priliku stati uz bok svim sportašima, a da pritom zaštitimo svoju kosu i glavu kako nam nalaže vjera. I zato dajem svoju svesrdnu podršku ovim težnjama iz Nike-a jer smatram da će s njim još više žena poželjeti slobodnije ući u svijet profesionalnog sporta.", dio je poruke koju je ova dizačica utega objavila na svom Instagram profilu. 

Dok su se Amerikanci digli sa komentarima kako je Nike stao na stranu Islama i kako ga treba bojkotovati.

 

 

Ne propustite