Dijete svaki dan očekivalo da se mama probudi: Nakon porođaja, pale je u komu i nije se budila čak 7 godina (FOTO)

Dobre priče
Dijete svaki dan  očekivalo da se mama probudi: Nakon porođaja, pale je u komu i nije se budila čak 7 godina (FOTO)
Suprotno očekivanjima doktora u klinici u njemačkom Pforzheimu, nedavno se probudila iz kome, a najradosnija zbog toga njena je sedmogodišnja kći.

Danijela Kovačević (35) iz Inđije u Srbiji punih sedam godina bila je u stanju budne kome, piše "Index" 

Suprotno očekivanjima doktora u klinici u njemačkom Pforzheimu, nedavno se probudila iz kome, a najradosnija zbog toga njena je sedmogodišnja kći.

Naime, Danijela je pala u komu rađajući djevojčicu Mariju. Malena je, dok joj je majka bila u komi, svakodnevno crtala, pjevala i recitirala pored nje, nadajući se da će se probuditi. Fotografije djevojčice i njene majke objavljene su na stranici Unterstützung für Danijela Kovačević.

majka-2


Nakon poroda Danijela je zadobila teško trovanje krvi, a liječnici su je pola sata oživljavali. Iako su je vratili u život, zapala je u stanje kome u kojem je otvorila oči, no bila je bez svijesti.

Nakon sedam punih godina iznenadila je liječnike i probudila se.

Daily Mail piše da je njen oporavak rezultat opsežne fizikalne i govorne terapije koja stimulira moždane funkcije. Danijela danas može držati tablet i olovku u ruci te sjediti i pratiti razgovor. Kao veliko postignuće ističu činjenicu da može prehodati 800 metara.

majka-3

Njeni roditelji Vesna i Đorđe svaki dan su uz nju, a Marijin otac ju je napustio.

"Jedan tretman košta 60.000 eura, snalazimo se kako znamo. Pomažu nam rođaci, ali i ljudi iz cijelog svijeta. Puno novca odlazi na lijekove i hranu, ali i na pelene koje treba mijenjati svaka tri sata", rekla je Vesna.

Ne propustite