Ovu teško bolesnu baku komšija je maltretirao da bi iznudio od nje novac! Pogledajte šta su za nju uradili ovi momci (VIDEO)

Dobre priče
Ovu teško bolesnu baku komšija je maltretirao da bi iznudio od nje novac! Pogledajte šta su za nju uradili ovi momci (VIDEO)
Starija žena je objasnila momcima, dok je sjedila u kolicima, povezana na medicinsku opremu, kako ima veoma niska novčana primanja i kako nije u finansijskoj mogućnosti da redovno održava svoj travnjak.

“The Raising Men Lawn Care Service” je grupa ljudi, koja za cilj ima da pomogne starijima, invalidima i samohranim majkama, održavajući im urednost njihovih travnjaka – besplatno, piše “Srbija danas“…

Starija žena je objasnila momcima, dok je sjedila u kolicima, povezana na medicinsku opremu, kako ima veoma niska novčana primanja i kako nije u finansijskoj mogućnosti da redovno održava svoj travnjak. Kako bi situacija bila gora, baka je objasnila kako joj trenutno komšija kosi travu i “maltretira je da mu plati”.

Za pojedince, poput ove žene, koji imaju niska primanja, preživljavanje sedmice može biti veoma stresno, kada je problem i da li će imati dovoljno za kupovinu potrebnih i neophodnih lijekova.

Finansijski zločini protiv starijih su često zanemarivani i bivaju zaboravljeni. Teško je povjerovati da bi se našao neko ko bi mogao da iskoristi ovu ženu, koja i ovako jedva povezuje kraj s’ krajem, ali izgleda da bi i neke komšije iskoristile nečiju tešku situaciju da bi zaradili koji dinar.

Međutim, uz pomoć momaka poput ovih, uskoro ćemo osmijeh vidjeti na licima svih starijih ljudi, barem kada govorimo o Alabami, a oni su svakako uzor i za naše mlade momke. Jedan pogled na ovu baku je sasvim dovoljan da se vidi koliko su joj zapravo učinili i pomogli.

 

Ne propustite