Zanosna tuzlanska pjevačica u hidžabu zapalila društvene mreže: "Nisam se slikala gola..." (VIDEO)

Kiosk
 Zanosna tuzlanska pjevačica u hidžabu zapalila društvene mreže: "Nisam se slikala gola..." (VIDEO)
Aysela Malkić, tuzlanska pjevačica, povodom obeležavanja Svjetskog dana hidžaba 1. februara na društvenoj mreži “Fejsbuk” je objavila svoju fotografiju u tradicionalnoj islamskoj nošnji i izazvala talas reakcija.

Ovakav postupak popularne Tuzlanke nije sve oduševio, tako da su prštale i brojne kritike na društvenim mrežama, na koje je ona brzo odreagovala.

- Dragi i poštovani prijatelji, saradnici, novinari, dušebrižnici, Muslimani, Srbi, Hrvati, Jevreji, Romi, nacije, države, dobar dan planeto čitava! Kako ste? Šta ste danas jeli i pili, koga ste tračali, da li je neko trač'o vas? Jeste li ustali na desnu ili lijevu nogu?  … - navela, je između ostalog ova pjevačica.

- ... E ovako: ja Aysela, pjevačica iz Tuzle, ustala sam tog jutra i došlo mi je obavještenje na kalendaru da se taj dan obilježava kao Svjetski dan hidžaba i podrške osobama koje nose hidžab.... Sjedila sam i razmišljala da li da i tom danu dam svoj doprinos kao i svakom drugom pod kojim se nešto obilježava ( dan osoba obolelih od raka, leukemije, dan planete zemlje itd itd) i onda sam skontala da trebam, osjetila sam potrebu i uradila to... Božija volja, jer sve se dešava sa razlogom... Pa i to! Pisali ste ponajviše kako sam to uradila radi lične promocije i medijskog prostora - jeste li normalni? - Pa medijski prostor i promociju bi najlakše dobila da se skinem gola i takve slike postavim?....

I nije na tome završila priču već je odlučila povući još jedan potez.

Ne propustite