Sjećate li se izgladnjelog dječaka na samrti koga su zvali vještac? Danas ga ne biste prepoznali (FOTO) (VIDEO)

Dobre priče
Sjećate li se izgladnjelog dječaka na samrti koga su zvali vještac? Danas ga ne biste prepoznali (FOTO) (VIDEO)
Aktivistkinja iz Danske Anja Ringren Loven je prije godinu dana spasila dječaka (2) iz Nigerije koga je porodica napustila jer su mislili da je vještac


Aktivistkinja iz Danske Anja Ringren Loven je prije godinu dana spasila dječaka (2) iz Nigerije koga je porodica napustila jer su mislili da je vještac. Dječaka su jednostavno ostavili da umre.


Mršav i gladan više od osam mjeseci je lutao ulicama. Anja je objavila šokantnu fotografiju na kojoj se vidi izgladnelo dijete na rubu smrti. Ona je uspjela da nagovori mještane da joj dopuste da uzme dječaka u nigerijski dom koji vodi sa svojim partnerom. Poslije dva mjeseca dijete je već bilo mnogo bolje, a sudeći prema fotografijama koje je Loven objavila godinu dana kasnije, dječak se potpuno oporavio. Dječaka je nazvala Houp (Nada).

– Houp sada uživa u životu. Ima 35-ro braće i sestara koji se brinu za njega, uče sa njim, igraju se i čine sve da se osjeća sigurno – napisala je Loven na Facebook profilu nakon spašavanja dječaka,prenosi Telegraf.

Anja inače sa parnterom vodi dom za djecu gdje smješta mlade ljude optužene za vještičarenje.

– Najgore je kada te odbaci vlastita porodica. Teško da iko može da zamisli kakav je to osjećaj – kaže Anja.


Pogledajte video:

 

Ne propustite