Ove hitove godinama pjevamo, a ne znamo pravu istinu!

Nostalgicno
Ove hitove godinama pjevamo, a ne znamo pravu istinu!
Stihovi pjesama ex Yu muzičara nisu uvijek onakvi kakvim ih doživljavamo na prvo slušanje

Stihovi pjesama ex Yu muzičara nisu uvijek onakvi kakvim ih doživljavamo na prvo slušanje. Brojne pjesme su napisane kao da pjevaju o ljubavi i raznim životnim nedaćama, ali “iza zavjese” se kriju tekstovi koji nose tajanstvene poruke, priče, mračne tajne, pa i dirljive životne ispovijesti poznatih imena. Dugo se govorilo o pjesmi “Bacila je sve niz rijeku” grupe Indexi, koju je legendarni Davorin Popović posvetio djevojci iz njegovih srednjoškolskih dana koja je abortirala, iako ju je želio oženiti.

Na našoj muzičkoj sceni postoji još pjevača i bendova čiji hitovi nose tajanstvene poruke koje godinama pjevamo, a da možda nismo svjesni njihovih značenja. Ovo su neke od njih… 

 

1. BOLERO

Kultna grupa Bolero, čija muzika je doživjela svoj vrhunac 80ih godina, u jednoj pjesmi kaže: “Nikada se nismo sreli, vremena nismo imali da mi oči obrišeš, da mi ruke miluješ”.

Antologijska pjesma nazvana “Jelena”, koja je nakon više od 20 godina popularna i među današnjim generacijama, naizgled pjeva o ljubavi prema djevojci, ali tužna i surova istina jeste da je pjesma posvećena majci jednog od članova benda koja ga je ostavila u sirotištu.

pjesme2

 

(avaz.ba)

Ne propustite