Besmisao izbora, svako glasa za svoje!

Drugi pišu
Besmisao izbora, svako glasa za svoje!
Ni ove sezone Ronaldo i Mesi nisu glasali jedan za drugoga, a kada pogledate, spisak igrača koji su se opredeljivali, bez argumentacije, jasno je da su ove nagrade besmislene.

Ni ove sezone Ronaldo i Mesi nisu glasali jedan za drugoga, a kada pogledate, spisak igrača koji su se opredeljivali, bez argumentacije, jasno je da su ove nagrade besmislene.

Čini se da igrači ne bi trebalo da glasaju, jer ovako ispada smešno. Tradicija je, jasno da su oni lojalni saigračima, da bi drugačiji izbor uneo nemir u svlačionice, ali zbog čega onda i glasati.

Ronaldo je svoj glas dao Bejlu, Modriću i Serhiju Ramosu, Mesi naravno odgovorio sa Suarezom, Nejmarom i Inijestom.

I tako je svake godine.

Na kraju, podsetimo, Ronaldo je dobio 34.54% glasova, Mesi 26.42% i Grizman nešto više od 7 odsto.

Ali, kako su glasali drugi?

Recimo, kapiten Engleske je uz Ronalda (dobri su prijatelji) i Suareza, glasao za Vardija, dok je njegov selektor Sautgejt, posle Ronalda, stavio Grizmana i Kantea. Recimo, njegov izbor Kantea je opravdan, jednostavno imao je fantastičnu sezonu i u Lesteru i u Čelsiju, a nema ga na mapi, na ovim izborima.

Ko nije stavio Ronalda i Mesija?

Kapiteni Malte, Monserata, Portorika i Urugvaja. Kapiten "Urusa" Dijego Godin je uz zemljaka Suareza, stavio saigrača Grizmana, i Andresa Inijestu.

Originalan je bio čileanski selektor Huan Antonio Pici, na prvo mesto je stavio Aleksisa Sančeza, ostala dva ostavila prazna.

Ramos je kao kapiten Španije glasao za Ronalda, ali je dodao Mesija i Inijestu.

Selektor Albanije Italijan De Bjasi je stavio zemljaka Bufona, jasno selektor Švedske Ibrahimovića, Turske je prvo mesto dodelio Ardi Turanu.

Kapiten Srbije, Bane Ivanović je glasao za Ronalda, Mesija i Nejmara, kapiten Brazila Dani Alveš ipak prednost dao Mesiju, bili su saigrači, stavio je Nejmara i Suareza, dakle, glasao je za "svoje" iz Barselone.

Manuel Nojer je kao kapiten Nemačke krenuo od Krosa, preko Ozila do Levandovskog, Mehdi Benatija iz Maroka, takođe za saigrača Bufona.

Jogi Lev je uz Krosa, dodao Ozila i Nojera, i italijanski selektor Ventura je dao prednost Bufonu, ispred Nojera i Ronalda.

Slavoljub Muslin je posle Mesija, stavio Grizmana i Kantea, kod njega nije bilo mesta za Ronalda, nekoliko selektora u arapskom svetu je na prvo mesto stavilo Rijada Mareza.

Prvo mesto je donosilo pet, drugo tri, treće poen.

Sve u svemu, da se čovek dobro nasmeje...

Ne propustite