Dijete slavnih donose probleme sa zdravljem i višak kilograma

Zanimljivosti
Dijete slavnih donose probleme sa zdravljem i višak kilograma
Dijete slavnih kriju opasne zamke - bez dogovora s liječnikom ne izbacujte skupine hrane iz jelovnika, čuvajte se gladovanja... treba imati na umu da nisu sve dijete zdrave.

Miranda Kerr i Jessica Alba pobornice su dijete “clean eating”. To je prehrana kod koje se izbjegava unos industrijski prerađenih namirnica.  Krhka Miranda Kerr pobornica je izbjegavanja glutenskih žitarica, mlijeka i mliječnih proizvoda 

 ‘Clean Eating’ prehrana temelji se na unosu lokalnih sezonskih namirnica, pri čemu se svako jelo priprema od izvornih namirnica bez industrijskih dodataka. Koncept ‘clean eating’ prehrane u nekim se dijelovima podudara s temeljnim principima pravilne prehrane, ali neke ekstremne verzije isključuju gluten, česte alergene, žitarice, voće i povrće bogato škrobom te mlijeko i mliječne proizvode - govori mag. nutr. Ana Ilić iz Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma.  


Stoga, dodaje, ako nemate dijagnosticiranu intoleranciju ili alergiju na ove namirnice, nema ih potrebe izbacivati iz prehrane. Na tržištu postoji niz tableta koje sadrže aktivne tvari za smanjenje tjelesne mase. Kim Kardashian je javno priznala da ih koristi. 

- Većina tableta za mršavljenje djeluju na principu smanjenja apsorpcije masti iz lumena crijeva ili utječu na centre u mozgu koji reguliraju apetit, no ne preporučuje se njihovo uzimanje bez konzultacije s liječnikom, nutricionistom/dijetetičarom i farmaceutom. Dugoročno uzimanje ovakvih preparata može dovesti do smanjenja apsorpcije esencijalnih masti, vitamina topivih u mastima i mineralnih tvari - kaže Ilić te dodaje da je tome slična dijeta “teatoxes”, bazirana na unosu raznih biljnih mješavina za detoksikaciju organizma.  


 

Ne propustite