"On može pauzirati šest mjeseci i onda uzeti Wimbledon"

Tenis
"On može pauzirati šest mjeseci i onda uzeti Wimbledon"
Bivši trener Rogera Federera Paul Annacone tvrdi da Švicarac može se vratiti u vrhunsku formu nakon duge pauze zbog povrede, pa čak i osvojiti Grand Slam pehar.

Bivši trener Rogera Federera Paul Annacone tvrdi da Švicarac može se vratiti u vrhunsku formu nakon duge pauze zbog povrede, pa čak i osvojiti Grand Slam pehar.

Federer će se vratiti na teren u ponedjeljak u Hopman kupu, a Annacone predviđa da će do Wimbeldona sigurno biti onaj pravi.

"Prošle godine je u Londonu bio u polufinalu, iako je iza sebe imao tešku godinu. Nema razloga da ne zaigra na istom nivou ponovo", rekao je Annacone.

Čovjek koji je trenirao vlasnika 17 Grand Slam titula u periodu od 2010. do 2013. godine rekao je za BBC da će Švicarac na Wimbeldonu biti jedan od favorita.

"Kada pogledate njegove rezultate, naročito na travi, ako je zdrav biće jako teško ne smjestiti njegovo ime u istu rečenicu s ostalim favoritima. Sve se svodi na zdravlje, a mislim da sigurno može da se bori za još jedan veliki trofej", poručio je Annacone, dodavši da očekuje od njega velike stvari jer je veliki teniser.

 

Ne propustite