"Air Serbia" dobila prvu ženu kapetana

Biznis
"Air Serbia" dobila prvu ženu kapetana
Vesna Aleksić oduvijek je sanjala da leti za nacionalnu avio-kompaniju, a po dolasku u „Air Serbiju“ ne samo što je ostvarila taj cilj nego je i postala prva žena na poziciji kapetana u istoriji ove srbinajske nacionalne avio-kompanije, saopćila je „Air Serbia“. Tridesetšestogodišnja Aleksić pridružila se avio-kompaniji na poziciji kapetana na uskotrupnim avionima „Airbus A-319“ i „Airbus A-320“, piše u saopćenju. Aleksić, koja je udata i ima dijete, svoj prvi let na poziciji kapetana obavit će na letu JU-826, danas, 27. decembra, od Beograda do Bejruta, navodi ova kompanija. Vesna, rođena Beograđanka, kćerka vazduhoplovnog inžinjera, letačku karijeru je počela 1999. godine na Letačkoj akademiji u Vršcu, gdje je stekla iskustvo na avionu jednomotorcu „cesna 172“, prije nego što je prešla na turbopropelerske dvomotorce „cesna 310“ i „pajper PA-34 seneka“.

Vesna Aleksić oduvijek je sanjala da leti za nacionalnu avio-kompaniju, a po dolasku u „Air Serbiju“ ne samo što je ostvarila taj cilj nego je i postala prva žena na poziciji kapetana u istoriji ove srbinajske nacionalne avio-kompanije, saopćila je „Air Serbia“.

Tridesetšestogodišnja Aleksić pridružila se avio-kompaniji na poziciji kapetana na uskotrupnim avionima „Airbus A-319“ i „Airbus A-320“, piše u saopćenju.

Aleksić, koja je udata i ima dijete, svoj prvi let na poziciji kapetana obavit će na letu JU-826, danas, 27. decembra, od Beograda do Bejruta, navodi ova kompanija.

Vesna, rođena Beograđanka, kćerka vazduhoplovnog inžinjera, letačku karijeru je počela 1999. godine na Letačkoj akademiji u Vršcu, gdje je stekla iskustvo na avionu jednomotorcu „cesna 172“, prije nego što je prešla na turbopropelerske dvomotorce „cesna 310“ i „pajper PA-34 seneka“.

Ne propustite