Ovo je pet najboljih mladih igrača u Španjolskoj

Drugi pišu
Ovo je pet najboljih mladih igrača u Španjolskoj
Tko su najbolji mladi igrači koji igraju u Španjolskoj?

Tko su najbolji mladi igrači koji igraju u Španjolskoj?

Odgovor na uvodno pitanje ovog teksta pokušala je dati nogometna stranica koja je izdvojila pet najboljih mladih igrača koji će biti budućnost španjolskog nogometa.

Enzo Zidane, Real Madrid

21-godišnji sin Zinedinea Zidanea je prošlog mjeseca debitirao za prvu momčad 'Kraljevskog kluba' u Kupu kralja i postigao svoj prvi gol za Real nakon samo 18 minuta igre. Enzo treba strpljivo čekati svoju šansu, ali ako pokaže barem polovicu talenta onoga što je pružao njegov otac, od Enza se mogu očekivati velike stvari.

Lucas Hernandez, Atletico Madrid

Diego Simeone ima visoko mišljenje o ovom 20-godišnjem francuskom obrambenom igraču koji može igrati na poziciji stopera, ali i na lijevom beku. Hernandez u Atleticu ima priliku učiti od sjajnih igrača, poput Godina ili Luisa, a već je nastupio i u finalu Lige prvaka. Za nekoliko godina bi on mogao biti jedan od najboljih obrambenih igrača na svijetu.

Denis Suarez, Barcelona

Suarez ima tek 22 godine, ali je već iskusio kako je igrati u većem broju klubova – osim u Barceloni, Suarez je igrao u Manchester Cityju, Sevilli i Villarrealu, a napokon je dobio pravu priliku u katalonsko velikanu. Često se uspoređuje s Xavijem, nosi i njegovu 'šesticu', a analitičari kao njegovu najveću prednost ističe mogućnost brze transformacije iz obrane u napad.

Mikey Oyarzabal, Real Socieada

Ovaj 19-godišnji krilni napadač ove sezone nije pružio previše nezaboravnih partija, ali je svojim igrama u prošloj godini pokazao zbog čega se smatra jednim od najboljih mladih španjolskih igrača. Ovog ljeta su ga željeli dovesti mnogi klubovi, najglasniji je bio Athletic Bilbao, ali je ostao u San Sebastianu.

Diogo Jota, Atletico Madrid

On formalno trenutno nije u Španjolskoj jer je posuđen Portu, ali se ne smije zaobići njegov potencijal jer bi vrlo lako Jota dugi niz godina mogao biti zvijezda Primere. U Portugalu je prvotimac, igra odlično i pokazuje se kao veliki potencijal koji bi sljedećih godina mogao eksplodirati.

Ne propustite