Rusija odbacila terorizam kao uzrok pada aviona u Crno more

Svijet
Rusija odbacila terorizam kao uzrok pada aviona u Crno more
Šef Odbora za odbranu u ruskom Gornjem domu Parlamenta Viktor Ozerov odbacio je mogućnost da je teroristički napad uzrok pada ruskog putničkog aviona u Crno more, istakavši kako je pad moguće uzrokovao tehnički kvar ili greška posade, prenosi Anadolu Agency (AA). Ozerov je istakao da "totalno odbacuje" terorizam kao uzrok nesreće, budući da je avionom upravljala vojska. Ruski putnički avion s 92 putnika i člana posade, koji je letio prema Siriji, pao je jutros u Crno more, nekoliko minuta nakon polijetanja iz Sochija, potvrdilo je rusko ministarstvo odbrane. Rusko ministarstvo odbrane je objavilo listu putnika, među kojima su bila 64 člana ruskog vojnog ansambla Alexandrov, koji su trebali održati koncert u ruskoj zračnoj bazi u Siriji. Letjelica s 84 putnika i osam članova posade je nestala s radara nekoliko minuta nakon polijetanja. Spasilačke službe su dijelove aviona pronašle 1,5 kilometara od obale na dubini od 50 do 70 metara.

Šef Odbora za odbranu u ruskom Gornjem domu Parlamenta Viktor Ozerov odbacio je mogućnost da je teroristički napad uzrok pada ruskog putničkog aviona u Crno more, istakavši kako je pad moguće uzrokovao tehnički kvar ili greška posade, prenosi Anadolu Agency (AA).
Ozerov je istakao da "totalno odbacuje" terorizam kao uzrok nesreće, budući da je avionom upravljala vojska.
 
Ruski putnički avion s 92 putnika i člana posade, koji je letio prema Siriji, pao je jutros u Crno more, nekoliko minuta nakon polijetanja iz Sochija, potvrdilo je rusko ministarstvo odbrane.
 
Rusko ministarstvo odbrane je objavilo listu putnika, među kojima su bila 64 člana ruskog vojnog ansambla Alexandrov, koji su trebali održati koncert u ruskoj zračnoj bazi u Siriji.
 
Letjelica s 84 putnika i osam članova posade je nestala s radara nekoliko minuta nakon polijetanja. Spasilačke službe su dijelove aviona pronašle 1,5 kilometara od obale na dubini od 50 do 70 metara.
 
Među putnicima je bilo i devet ruskih novinara, uključujući i članove ekipe Channel One.
 
Glasnogovornik Kremlja Dmitry Peskov je saopćio da je predsjednik Rusije Vladimir Putin informisan o tragediji. Akcijom spašavanja lično je rukovodio ministar odbrane Sergei Shoigu.

 

 

Ne propustite