Četiri zastupnika iz SDA iduće sedmice žele predati zahtjev za osnivanje novog kluba

Aktuelno
Četiri zastupnika iz SDA iduće sedmice žele predati zahtjev za osnivanje novog kluba
Zastupnici Senad Šepić, Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Šemsudin Mehmedović, koji su prošle sedmice napustili Klub zastupnika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH mogli bi podnijeti zahtjev za osnivanje novog kluba...

Zastupnici Senad Šepić, Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Šemsudin Mehmedović, koji su prošle sedmice napustili Klub zastupnika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH mogli bi podnijeti zahtjev za osnivanje novog kluba, potvrđeno je medijima.

Četvorica zastupnika će ovaj potez povući ukoliko SDA ne održi s njima sastanak na kojem bi trebali razgovarati o problemima unutar stranke, na koje četvorka ukazuje već duže.  

SDA je ranije oformila radnu grupu koji čine Safet Softić, Denis Zvizdić, Adil Osmanović i Asim Sarajlić, koji bi trebali obaviti razgovor s ovom četvoricom zastupnika.

Ipak, iako je sastanak trebao biti održan prije dva dana, do toga nije došlo.

Ukoliko se sastanak ne održi do ponedjeljka, Šepić, Ahmetović, Sokolović i Mehmedović će taj dan predati zvanični zahtjev za formiranje novog kluba.

O tome, kako će se klub zvati, odlučit će se naredne sedmice. To bi značilo da će SDA imati smao šest zastupnika u Predstavničkom domu čime bi bila ugrožena parlamentarna većina.

Ne propustite