Inovativan pristup IT rješenjima u zdravstvu

Aktuelno
Inovativan pristup IT rješenjima u zdravstvu
Inovativan pristup IT rješenjima u zdravstvu te izmjena zakonskih regulativa osnova su pozitivnih promjena u svakodnevnom liječenju pacijenata, zaključeno je na prvoj IT Health Care Days 2016 konferenciji održanoj u Sarajevu.

Inovativan pristup IT rješenjima u zdravstvu te izmjena zakonskih regulativa osnova su pozitivnih promjena u svakodnevnom liječenju pacijenata, zaključeno je na prvoj IT Health Care Days 2016 konferenciji održanoj u Sarajevu.

IT stručnjaci iz zdravstvenog sektora govorili su o projektima eKarton, eRecept, eUsluge, izazovi uspostavljanja ICT mreža, legislativa i privatnost u eZdravstvu te školovanje IT stručnjaka u zdravstvu.

Konferencija je okupila značajan broj IT stručnjaka iz BiH i regiona koji su imali priliku sagledati probleme u zdravstvenom sektoru.

- Inovacije su ono što pokreće našu struku i da svi zajedno, kompanije, ustanove, zavodi, bolnice, ali i vlast moramo biti hrabri da krenemo sa projektima koji će u zdravstveni sektor donijeti promjene i koji će modernizirati proces rada i odnos prema pacijentima - istakao je direktor kompanije medIT Samir Dedović.

IT administrator Opće bolnice "prim. dr. Abdulah Nakaš" Amil Đulić naveo je potrebu za mijenjanjem određenih zakonskih regulativa, te naveo da prilikom implementacije projekata sve strane uključene u procese moraju pokazati određenu dozu fleksibilnosti.

Organizator konferencije kompanija medIT d.o.o. Sarajevo, kako je saopćeno, domaći je lider u oblasti primjene ICT poslovnih rješenja u oblasti medicine. Pored primjene provjerenih i dokazanih "Agfa" i "T-System" ICT rješenja (evropski i svjetski lider u implementacijama i integracijama zdravstvenih IT rješenja), medIT d.o.o. nudi i rješenja iz sopstvenog razvoja.

(FENA)

Ne propustite