RUSKE IGRE GLADI Najbizarniji rijaliti stiže u Sibir: Takmičari potpisuju da mogu biti SILOVANI I UBIJENI

Objavljeno:16.12.2016 - 18:25
A A A Times Arial

Trideset kandidata koji će i u ruskom rijaliti programu "Igra2: Zima", čiji scenario neodoljivo podsjeća na film "Igre gladi", prije početka snimanja moraće da potpišu dokument u kojem se organizator ograđuje od svih mogućih kobnih ishoda.
Polovinu takmičara zasad čine žene. Oni će devet mjeseci živjeti u sibirskoj divljini s vukovima i medvjedima na temperaturama koje se noću spuštaju do čak minus 40 stepeni Celzijusa, ali ono što je najviše šokiralo javnost jeste činjenica da su u borbi za glavnu nagradu od 1,3 miliona funti dozvoljeni silovanje i ubistvo.

Kandidati iz različitih zemalja smiju da posjeduju samo noževe, a ješće isključivo ono što sami upecaju ili ulove, piše Sajbirijan tajms.

- Sve će biti dozvoljeno - alkohol, cigarete, droga, tuče, silovanje, ubistvo, ali mi kao organizatori nećemo na sebe preuzeti nikakvu odgovornost za tuđe postupke. Ruska policija će se baviti time - izjavio je 35-godišnji ruski milijarder Jevgenij Pjatkovski, koji je osmislio ovaj bizaran TV rijaliti. Šou će se moći da se gleda na internetu, a navodno je i pet komercijalnih televizijskih kuća zainteresovano za otkup prava na prikazivanje.

Takmičari će morati da potpišu da su svjesni da može doći i do ubistva i silovanja. Pravila svakako nalažu da će policija uhapsiti svakog ko počini zločin u rijalitiju.

- Morate biti svjesni da će policija doći i uhapsiti vas. Mi smo na ruskoj teritoriji i u obavezi smo da poštujemo i sprovodimo ruske zakone - kažu organizatori.

Svi takmičari moraju da budu punoljetni i moraju da prođu psihološke testove. Prije nego što ih pošalju u rusku tajgu, obučavaće ih ruski specijalci, ali u divljini će biti prepušteni sami sebi.

U slučaju bolesti ili povrede, neće im doktori biti na raspolaganju.

- Po smrtno ugrožene slaćemo helikopter, ali morate računati na to da pilotu treba najmanje pola sata da stigne do njih. Svaki kandidat imaće i opciju stiskanja tastera za hitne slučajeve, ali kad to uradi vraćamo ga u civilizaciju i takmičenje za njega je definitivno završeno. Nema povratka - izjavio je producent Nikolaj Ginzburg. Pohvalio se kako su se za šou već prijavili fotograf, zlatar, psiholog i pripadnik spasilačke službe, piše Jutarnji list.

Kandidati koji žele biti dio ovog bizarnog rijalitija moraju da plate 132.000 funti, a samo će najsretniji, koji će se birati u internetskoj anketi, ući u sibirsku tajgu besplatno.