DANAS XVI MEĐUNARODNI EKONOMSKI FORUM U DUBROVNIKU: "Poslovati u BiH"

Biznis
DANAS XVI MEĐUNARODNI EKONOMSKI FORUM U DUBROVNIKU: "Poslovati u BiH"
Forum je namijenjen poslovnim liderima, predstavnicima vlada, finansijskog sektora, tržišta kapitala i akademske zajednice, i ujedno predstavlja priliku da svi učesnici putem aktivnog dijaloga daju svoj osvrt na mogućnost unapređenja poslovnog ambijenta u BiH.

XVI međunarodni ekonomski forum "Poslovati u BiH" počinje danas u Dubrovniku, a namijenjen je poslovnim liderima, predstavnicima vlada, finansijskog sektora, tržišta kapitala i akademske zajednice, i ujedno predstavlja priliku da svi učesnici putem aktivnog dijaloga daju svoj osvrt na mogućnost unapređenja poslovnog ambijenta u BiH.

Forum će trajati dva dana, a otvaranje i moderiranje skupa će upriličiti ugledni bh. novinar Bakir Hadžiomerović. Osim najavljene panel diskusije, biće upriličena i promocija dokumentarnog filma, koja je rađena u produkciji Konsultantske kuće "Revicon", a čiji je autor ugledni bh. novinar Damir Kaletović.

Među panelistima najavljene su osobe iz političkog i poslovnog svijeta, a među njima i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, bivši predsjednik Republike Makedonije Branko Crvenkovski, savjetnik premijera Vlade FBiH Goran Miraščić, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj Branimir Muidža i drugi.

Drugog dana panela, na kojem će se raspravljati o korporativnom upravljanju i javnim poduzećima, moderator će biti ugledni profesor sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Željko Šain. 

Forum organizuje Konsultantska kuća za istraživačko-razvojne usluge "Revicon" d.o.o., a održat će se hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik.

 

Ne propustite