Partnerstvo HBO-a i Applea?

Magazin
Partnerstvo HBO-a i Applea?
"HBO Now" bi trebao biti lansiran sljedećeg mjeseca.

Američki TV kanal koji se plaća, HBO, pokrenuo je razgovore s Appleom o partnerstvu u pokretanju online video ponude "HBO Now", objavio je IBT (International Business Times).

"HBO Now" bi trebao biti lansiran sljedećeg mjeseca, u terminu u kom počinje emitovanje pete sezone popularne serije "Igra prijestolja", navodi ITB, citirajući izvore upoznate sa ovim pregovorima.
 
Nova usluga, koja će omogućiti gledanje HBO programa preko internet veze velikog dometa, što znači bez potrebe plaćanja određenog paketa kablovske televizije, trebala bi koštati 15 dolara (13,50 eura) mjesečno, precizira se u članku.
 
"Znamo da naša nezavisna ponuda za direktno gledanje programa preko interneta (streaming) izaziva velika očekivanja i kada budemo imali detalje koje ćemo vam moći objaviti, to ćemo i učiniti", izjavio je jedan od portparola HBO-a.

Predstavnik Applea nije odgovorio na email IBT-a u kome je zatražen komentar povodom razgovora sa televizijom HBO.
 
Time Warner, grupa koja posjeduje HBO, objavila je u oktobru namjeru da lansira "streaming" uslugu da bi zadržala ili povratila korisnike koji pokušavaju otkazati pretplatu na kablovsku televiziju, veoma skupu u SAD-u.

Ne propustite