Apstinencija od seksa

Ljubav
Apstinencija od seksa
Mnoge djevojke nakon izlaska iz duge veze ili kraće, ali intenzivne, trebaju neko vrijeme da se oporave i prebole.

Mnoge djevojke nakon izlaska iz duge veze ili kraće, ali intenzivne, trebaju neko vrijeme da se oporave i prebole. No, tada se počinju javljati problemi. Ako ste bili u dugoj vezi redovito ste konzumirali vezu i vaš organizam se navikao. Sada je veza prekinuta, a vaše tijelo traži svoje.

U početku mislite nije strašno. Preživjet ću. Posvetite se poslu, obitelji, fakultetu, prijateljicama ili hobiju. I dobro je, mislite uskoro ćete upoznati nekoga pa će sve ići lakše.

Prošlo je već neko vrijeme, brojite u mjesecima. Nagon je na gornjim granicama, a potencijalnog novog partnera nigdje na vidiku. Mnoge djevojke se u ovoj fazi ili vraćaju bivšem ili nađu nekog neznanca u noćnom klubu. Obje ideje su loše. Ako to učinite s bivšim on može misliti da se želite pomiriti, može mu se dići ego misleći da vi želite samo njega ili da vas nitko neće. Ta drama vam u životu ne treba. A još gore vam se može dogoditi da vam se vrate osjećaji koje ste tek zaliječili.

Odlazak u krevet s potpunim neznancem ili poznanikom tek radi toga da to obavite također nije dobra ideja. Nije dobra jer ako ste tek izašli iz veze vjerojatno niste najboljeg emocionalnog stanja. Kajanje zbog seksa s neznancem teško je preživjeti. Nakon toga će vam biti još teže jer nakon što ste prekinuli tijek apstinencije, ona kreće ponovo.


 
Posvećivanje karijeri i prijateljima, uspostavljanje ritma života nakon izlaska iz veze najbolji je način za prebroditi krizu. Ako se nagon počne ispoljavati sve jače i jače postoje rješenja za to. Masturbacija vam može olakšati muke bez da se emocionalno izlažete ikome, opustit će vas te ćete neko vrijeme biti sasvim dobro.

Kada se oslobodite prvotnog napada želje, stvari će se malo smiriti. Vaše tijelo se naviklo da niste više tako seksualno aktivni i moći ćete dulje bez spolnih odnosa bez frustracije. Sada možete početi izlaziti i aktivno tražiti potencijalnog partnera. No, ne za seks već za vezu. Ne mora to odmah biti prava ljubav, ali upoznajte se, družite se, a s vremenom ćete vidjeti je li to netko tko je vrijedan da biste se s njim upustili u seksualne odnose. Upoznajte osobu prije toga, zaštitite se i od spolnih bolesti i od emocionalnog sloma. Nikada ne činite nešto za što niste spremni emocionalno podnijeti, samo iz fizičke potrebe.

Ne propustite