Zbog čega žene glume orgazam?

Ljubav
Zbog čega žene glume orgazam?
Preko 80% pripadnica ljepšeg spola barem je jednom u životu odglumilo seksualni vrhunac.

Vjerovali ili ne, preko 80% pripadnica ljepšeg spola barem je jednom u životu odglumilo seksualni vrhunac. Iako je donekle tačno da one to rade zbog muškarčevog ega, postoji još jedan razlog zašto bi žene čak trebalo to da čine!

Istraživanje je pokazalo da je čak trećina žena koje su imale problema sa seksualnim uzbuđenjem - nakon glumljenja orgazma, uspjela da doživi i pravi vrhunac, iako njihovi partneri nisu dobili nikakva "uputstva".

Osim što glumljenje orgazma olakšava put do pravog, istraživanja su pokazala da čak 92% ispitanica vjeruje da će lažnim uzdasima i pohvalama podići samopouzdanje svog partnera, a time i popraviti svoj seksualni život.

Žene koje glume orgazam vrištanjem i određenim vokabularom pokušavaju da stimulišu partnera i pomognu da se osjeća zadovoljan sobom. Naučnici su vokalizaciju žena tokom seksa podijelili u nekoliko kategorija, od stenjanja, vrištanja do zapovijesti u stilu “da”, “to”, “još” i “ brže”.

Žene dok glume orgazam obično upotrebljavaju sve ove vokalne tehnike, kako bi što više stimulisale muškarca. Iako se muškarcima glumljenje orgazma može činiti kao čin izdaje, žene to rade iz najbolje namjere i to najprije da bi ugodile svom partneru i ojačale njegov ego, ali i da bi sljedeći put zadovoljile sebe, piše DailyMail.

Ne propustite