Yuri Eliseev poginuo nakon pada s 12. sprata

Svijet
Yuri Eliseev poginuo nakon pada s 12. sprata
Mladi ruski šahovski velemajstor Yuri Eliseev poginuo je sinoć u Moskvi nakon pada sa balkona stambene zgrade u Moskvi, prenosi Anadolu Agency (AA). Ruski mediji javljaju da je Eliseev sa balkona pao kasno sinoć, a da je do nesreće došlo najvjerovatnije dok je vježbao ekstremne sportske vježbe parkoura. Pretpostavlja se da je Eliseev pokušavao da sa balkona svog stana pređe na balkon susjednog stana. Bio je poznat kao zaljubljenik u parkour, ekstremni sport koji uključuje penjanje, skokove i druge vrste ekstremnih i akrobatskih vještina. Riječ je o 20-godišnjaku koji je 2012. godine bio svjetski šahovski prvak za uzraste do 16 godina, a status velemajstora dobio je kao 17-godišnjak.

Mladi ruski šahovski velemajstor Yuri Eliseev poginuo je sinoć u Moskvi nakon pada sa balkona stambene zgrade u Moskvi, prenosi Anadolu Agency (AA).
Ruski mediji javljaju da je Eliseev sa balkona pao kasno sinoć, a da je do nesreće došlo najvjerovatnije dok je vježbao ekstremne sportske vježbe parkoura.

Pretpostavlja se da je Eliseev pokušavao da sa balkona svog stana pređe na balkon susjednog stana. Bio je poznat kao zaljubljenik u parkour, ekstremni sport koji uključuje penjanje, skokove i druge vrste ekstremnih i akrobatskih vještina.

Riječ je o 20-godišnjaku koji je 2012. godine bio svjetski šahovski prvak za uzraste do 16 godina, a status velemajstora dobio je kao 17-godišnjak.

Ne propustite