beta
Srijeda 07. 12. 2022

STARLETE

ARIJEVSKE LJEPOTICE: Njih 10 su bile miljenice Hitlerove Njemačke (VIDEO)

Objavljeno:04.03.2020 - 11:49
Nostalgicno » Lifestalgija
A A A Times Arial

Po dolasku  na vlast, Hitler je imenovao Jozefa Gebelsa za novog "ministra propagande".

On je kontrolisao javno mnijenje lansiranjem filmova koji su ili "otupili" mozak ljudi komedijama i muzikom, ili im pak ispirali mozak kako bi povjerovali u nacističke ideje.

Počevši od 1939., prikazivanje američkih filmova zabranjeno je u Njemačkoj. Umjesto toga, pojavila se velika potražnja za filmove u produkciji Universum Film-Aktien Gesellschaft (UFA), glavnog studija pod kontrolom nacističke partije. Sve te promjene postale su malo nezgodne za njemačke glumice - one koje su odbile poziv u stranku, našle su se na crnoj listi njemačke filmske industrije. One su u  najvećem broju, pobjegle iz zemlje, a neke su čak proširile svoju karijeru na druge dijelove Europe, pa i Holivud.

Ipak, pojedinim ženama iz ovog svijeta, vizija novca i slave bila je dovoljna da zanemare moral, pa su u većini slučajeva dočekale naciste otvorenih ruku.

 

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!