Uživajte u namještaju za bežićno punjenje mobilnih uređaja

Magazin
Uživajte u namještaju za bežićno punjenje mobilnih uređaja
Kolekcija za bežično punjenje rezultat je dugoročnog projekta Home Smart.

Švedska industrija namještaja Ikea lansirala je na tržište noćne ormariće, radne stolove i stone i podne lampe koji bežično pune mobilne telefone i tablet računare.

Ti inovativni proizvodi, kako piše Jutarnji list, već u aprilu bit će dostupni i u hrvatskim Ikea robnim kućama. 

Kolekcija za bežično punjenje rezultat je dugoročnog projekta Home Smart, kojim Ikea razvija inovativna rješenja koja doprinose boljem životu kod kuće, a integrišu bežične punjače u komade nameštaja. 

"Iz istraživanja i kućnih posjeta koje sprovodimo svake godine, znamo da ljudima smeta nered koji stvaraju kablovi. Brinu se hoće li uspjeti na vrijeme pronaći punjač i hoće li im se baterija potrošiti", rekla je načelnik odjeljenja rasvjete i bežičnog punjenja iz Ikeae u Švedskoj, Jeanette Skjelmose, i istakla da su uz novi namještaj kablovi - nepotrebni. 

"Zahvaljujući našoj kolekciji, istovremeno možete puniti nekoliko uređaja, a vaš dom će ostati uredan i ugodan bez kablova", objasnio je jedan od dizajnera kolekcije David Wahl. 

Nova Ikea kolekcija koristi tehnologiju koja ima globalni Qi standard certifikovanja i podržava automatsko punjenje svih uređaja koji imaju ugrađen taj standard (Google, Nexus, Nokia Lumia, HTC, Samsung). 

Uređaje koji nisu Qi kompatibilni, poput iPhone uređaja, moguće je puniti VITAHULT navlakom za punjenje, koju će kupci također moći nabaviti u Ikea robnim kućama, navodi list.

Ne propustite