Ovo je jedanaest talenata koji su hit u ligama petice ove sezone!

Drugi pišu
Ovo je jedanaest talenata koji su hit u ligama petice ove sezone!
Za vikend se napokon vraćaju nova uzbuđenja diljem Europe, kada se nakon relativno nezanimljivog kola reprezentativne pauze vraćaju natjecanja diljem europskih liga.

Za vikend se napokon vraćaju nova uzbuđenja diljem Europe, kada se nakon relativno nezanimljivog kola reprezentativne pauze vraćaju natjecanja diljem europskih liga.

Zasad niti u jednoj ligi osim eventualno u Italiji prvoplasirana ekipa nema sigurno odstojanje, pa čak ni u Francuskoj, gdje superteškaš PSG boravi na trećem mjestu s tri boda manje od prvoplasirane Nice.

Uzbuđenja u međusobnim ogledima dodatno su potencirana činjenicom da ove sezone gledamo značajni priljev mladih talenata, koji – iako još itekako mladi – već nose igre svojih momčadi na najvišoj razini. Evo pregleda talentiranih igrača ispod 23 godine, koji ove sezone drže svoje momčadi visoko pozicioniranima.

VRATAR:

Gianluigi Donnarumma (AC Milan)

Čudo od djeteta i gotovo sigurni nasljednik Gigija Buffona na mjestu reprezentativne „jedinice“, Donnarumma i ove sezone nastavlja s impresivnim predstavama na golu Milana, gdje je u 12 utakmica Serie A čak pet puta sačuvao svoju mrežu netaknutom.

OBRANA:

Emerson (Roma)

Uza sve probleme koje Roma muči sa svojim zadnjim redom i brojnim ozljedama koje su ih desetkovale, 22-godišnji Brazilac Emerson pokazao se kao sjajno rješenje iz unutarnjih rezervi. Ove sezone je osvojio čak 90 posto zračnih duela u prvenstvu, a drži i gotovo 91 posto uspješnih dodavanja.

Alessio Romagnoli (Milan)

Još je jedan Milanista dospio na ovu listu, i to ponajprije zbog činjenice što ovaj 21-godišnji stoper briljira u svojim zadaćama. Prosječno ima devet uspješno odrađenih obrambenih zadaća po utakmici, kao i dva obrambena skoka osvojena u 990 minuta provedena na terenu ove sezone.

Marquinhos (PSG)

Iako imaju spor početak i tranziciju pod novim trenerom, 22-godišnji Brazilac razvija se u ono što su svi očekivali još od njegovog dolaska u Europu. Ove sezone je osvojio 65% duela nad protivnicima, a tome pridodaje i 3 očišćene situacije pred svojim golom, kao i jednu i pol presječenu loptu u ključnim pozicijama u prosjeku po susretu.

Hector Bellerin (Arsenal)

To da je Bellerin sjajan desni bek potvrđuje i činjenica da ga Barcelona (neuspješno) pokušava vratiti u svoje redove. Ovaj 21-godišnji Španjolac razvio se pod Wengerom u ponajboljeg mladog desnog beka Europe, sa dvije presječene lopte u prosjeku, 71% duela u kojima je protivnik na krilu izvukao deblji kraj te 85% uspješnjih dodavanja.

VEZNI RED:

Joshua Kimmich (Bayern)

Iznimno polivalentan mladi veznjak, koji tu važnu osobinu u modernom nogometu može zahvaliti Pepu Guardioli, ove sezone uglavnom igra u srcu veznog reda Bayerna. Mladi njemački reprezentativac jedan je od najboljih strijelaca Bayerna iako nominalno izrazito defanzivno orijentiran; zabio je više golova ove sezone (4) nego tijekom čitave dosadašnje karijere ukupno (3). Fantastično!

Naby Keita (RB Leipzig)

Omraženi Leipzig je nesumnjivo hit ove sezone Bundeslige, a barem malo poboljšavaju svoj renome tako što u svojim redovima uspjeh grade putem niza mladih i uzbudljivih igrača. Jedan od njih je i 21-godišnji Naby Keita, Gvinejac u srcu veznog reda RB Leipziga. Ove je sezone Keita izašao kao pobjednik iz čak 71% duela u kojima se pronašao, a na kontu ima i 3 pogotka.

Wylan Cyprien (Nice)

Iako je „oživljeni“ Balotelli najrazvikanije ime hit-momčadi francuskog prvenstva, drugo ime na rosteru strši iz grupe talentiranih igrača. Riječ je o mladom Francuzu Wylanu Cyprienu, ofanzivnom veznjaku momčadi Luciena Favrea. Cyprien je ukupno bio involviran u šest golova Nice ove sezone, putem 4 pogotka i 2 asistencije

Bruno Fernandes (Sampdoria)

Portugalska 22-godišnja „desetka“ je ove sezone zabila dva pogotka za Sampdoriju, uz statistiku koja govori da ima u prosjeku 2 ključna dodavanja po utakmici kao i više od polovice uspješno osvojenih duela.

NAPAD:

Timo Werner (RB Leipzig)

Još jedan iz gorenavedene plejade mladih igrača koji nose Leipzig, Timo Werner dijeli peto mjesto na ukupno ljestvici strijelaca ove sezone, sa pet zabijenih pogodaka u deset nastupa.

Andrea Belotti (Torino)

Torino ima razvijen napadački potencijal ove sezone; uz Iaga Falquea u formi je i mladi 22-godišnji napadač Andrea Belotti. On je ove sezone zabio osam golova u deset ligaških nastupa, a zabio je i tri pogotka u tri utakmice za talijansku reprezentaciju.

14793789336642

 

Ne propustite