Đoković: Samopouzdanje se vraća na vrhunski nivo

Tenis
Đoković: Samopouzdanje se vraća na vrhunski nivo
Sinoć je Novak Đoković odigrao još jedan težak meč i ponovo se suprotstavio ogromnom pritisku, te slavio protiv Kanađanina Miloša Raonića.

Sinoć je Novak Đoković odigrao još jedan težak meč i ponovo se suprotstavio ogromnom pritisku, te slavio protiv Kanađanina Miloša Raonića.

No, nakon meča ponovo su novinari stavili Đokovića u neugodnu situaciju, pa je tako srbijanski teniser ponovo "bocnut" nekoliko puta zbog slabije forme u kojoj se nalazi. No, drugi teniser svijeta je na dostojanstven način odgovorio.

"Mislim da smo Miloš i ja odigrali veoma izjednačen meč koji je odlučilo nekoliko poena. Moglo je da se završi i drugačije. Imao sam sreću da dobijem prvi set u tajbrejku. U oba tajbrejka sam na početku zaostajao rezultatski. Ipak, uspio sam da ostanem koncentrisan i da pritiskam njegov drugi servis. Desilo se da je u završetku oba tajbrejka promašio prvi servis što sam dobro iskoristio da uđem u dužu razmjenu jer sam znao da ako dođe do dužeg poena ja imam prednost da ga osvojim. Da budem iskren, morao sam ranije da obavim posao u oba seta. Nisam zadovoljan time što sam dva puta izgubio svoje gemove protiv Miloša, posebno drugi put kada sam imao 30:0. Nekoliko loših poetaza i sve se promijeni. Miloš svakako zaslužuje sve pohvale, zbog pritiska koji je pravio, agresivne igre, posebno iz forhenda. Mislim da sam ipak morao da imam bolji odgovor. Sve u svemu, dva tajbrejka protiv sjajnog servera dobro dođu za samopouzdanje", rekao je Novak nakon pobjede i plasmana u polufinale završnog Mastersa.

Iako su novinari na konferenciji insistirali na tome da je Raonić Novakova "redovna mušterija", srpski teniser nijednog trenutka nije želeo da to bilo kome izgleda kao lak posao. Kao što i nije. A došlo je i do pitanja o Novakovom duelu na US Openu sa Gaelom Monfisom i ponovo smo čuli priču da protivnik nije pružio maksimalan otpor. Pitanje je bilo kako se Novak kao član vijeća igrača odnosi prema takvim situacijama.

"U ATP postoji određeno odjeljenje koje se bavi tim stvarima. Oni imaju ovlaštenja i vode računa da pravila koja postoje budu poštovana. Tu su sudije, glavne sudije mečeva koje moraju da iznesu svoj stav u takvim situacijama i kažu da li misle da se radi o nezainteresovanosti ili nečemu sličnom", jasan je bio Đoković koji nije želio da se upliće u takve stvari.

Ne propustite