Neraskidivo ga veži uz sebe

Ljubav
Neraskidivo ga veži uz sebe
U mnogima od nas, postoji ona neutaživa, svačim izazvana, romantična potreba da se privijemo uz nekog, samo nama „viđenog, bijelog princa“, kao bršljan uz zidine građanskih kuća sa početka 20 vijeka.

U mnogima od nas, postoji ona neutaživa, svačim izazvana, romantična potreba da se privijemo uz nekog, samo nama „viđenog, bijelog princa“, kao bršljan uz zidine građanskih kuća sa početka 20 vijeka. Dal’ je to uticaj patrijarhalnog vaspitanja, da li su nam previše čitali bajke o prinčevima i odabranicama njihovih „riterskih srdaca“ dok smo bile male, do čim gotovo da ne postoji cura koja ne bi voljela stati na „ludi kamen“ u nadi da će trajati „dok nas život ne rastavi“.
Elem, upravo na ovu temu, vezivanja i zasnivanja zajedinica, nedavno je sporevedeno istraživanje u Velikoj Britaniji, putem kojeg je utvrđeno da šest od deset devojaka odnosno žena, jeste sklono da natjera svoje partnere da ih zaprose koristeći trikove, smicalice i svakojake taktike, e samo da bi bio „njihov zauvijek“.
Stručnjaci su u ovom istraživanju ispitali 3600 žena u dobu od 16 do 50 godina, a čak 60 odsto ispitanica je priznalo da su koristile prljave trikove kako bi izmamile bračnu ponudu.
Dok ih je 32 odsto maltretiralo partnera preteći da će ga ostaviti, 17 odsto ženske populacije obuvaćene ovom anketom, samo je sebi slalo cvjeće, koje je došlo od „tajnog obožavaoca“, kako bi svog partnera učinilo ljubomornim. Svega deset odsto ispitanica lagalo je partneru da su u drugom stanju, kako bi ih „nasamareni“ zaprosio.
„Muškarci imaju fobiju od vezivanja, pogotovo oni mlađi. Jedan od najklasičnijih načina da muškarca natjerate da vas zaprosi jeste da očijukate sa nekim drugim, kako bi se on ponovo zainteresovao za vas, a jedno od ekstremnih rješenja jeste i da ga ostavite i počnete da izlazite sa nekim drugim. Što se više udaljavate od njega, sve će vas više iznova željeti“ – tvrdi samopouzdano stručnjak za ljubavne veze i odnose, iz Velike Britanije, Piter Spalton.
Spalton veli iz svog dugogodišnjeg iskustva, da je u pitanju psihološki mehanizam vezan za gotovo većinu živih bića, a čija je manifestacija ispoljena kroz modalitet ponašanja vezanog za želju da imate, odnosno posjedujete nešto što ne možete da imate. Ova tehnika je prema njegovim riječima, inače i jedna od najomiljenijih tehnika zavođenja svih Evropljanki.
„Naša istraživanja su bacila svjetlo i na hrabru i ponekad zastrašujuću daljinu koju su neke od žena spremne da pređu, kako bi zadobile svoje vjenčanje iz snova“ – zaključuje Piter Spalton.

Ne propustite