Ovi napadači plaćeni 120 milijuna eura, a za sada nisu zabili niti jedan gol

Drugi pišu
Ovi napadači plaćeni 120 milijuna eura, a za sada nisu zabili niti jedan gol
Kraljevstvo za napadača! Ova omiljena nogometna uzrečica jasno pokazuje da su nogometni klubovi spremni potrošiti velike novčane iznose na pravog golgetera.

Kraljevstvo za napadača! Ova omiljena nogometna uzrečica jasno pokazuje da su nogometni klubovi spremni potrošiti velike novčane iznose na pravog golgetera. No, često se takve kupovine pokažu promašenima, a to je i tema ovog teksta. Na ovih pet igrača njihovi su novi klubovi potrošili ukupno 124,5 milijuna eura, a oni još uvijek nisu postigli niti jedan (prvenstveni) pogodak.

Paco Alcacer (Valencia – Barcelona, 30 milijuna)

Pristao je Paco na ulogu jokera s klupe, s ograničenom minutažom u odnosu na udarni M-S-N trojac katalonskog kluba, ali sigurno nije očekivao da se do sada neće upisati u listu strijelaca. Prilika je imao, u nekim utakmicama i suigrači su se jako trudili da mu omoguće da zabije gol, ali čovjeka ne ide pa ne ide…

Gabriel Barbos (Santos – Inter, 29,5 milijuna eura)

Mladi, 20-godišnji 'Gabigol' bio je na meti mnogih europskih klubova, a na kraju je završio u Interu. To se nije pokazalo dobrim potezom ni za igrača ni za klub jer je on do sada upisao tek 16 minuta u dresu Nerazzurra u kojima, naravno, nije postigao gol. 'Gabigol' će u zimskom prijelaznom roku vjerojatno na posudbu, a spominje se da bi mogao otići u Empoli.

Jese (Real Madrid – PSG, 25 milijuna eura)

Činjenica je da je 24-godišnji Španjolac propustio nekoliko tjedana zbog ozljede, ali je svejedno upisao 8 utakmica u kojima nije zabio gol. Je li to tek privikavanje na novu sredinu ili će se pokazati zašto on nije mogao dobiti pravu priliku u 'Kraljevskom klubu'?

Lucas Perez (Deportivo – Arsenal, 20 milijuna eura)

Možda ga nismo trebali uvrstiti na ovaj popis zbog trenutne ozljede, ali je novi Arsenalov Španjolac u uvodu sezone pokazao jako malo. I dok je bio zdrav nalazio se na rubu momčadi, a Wenger mu nije davao preveliku minutažu.

Kevin Volland (Hoffenheim – Bayer, 20 milijuna eura)

Zabio je Volland sva gola u Kupu Njemačke, ali niti jednom nije bio strijelac u Bundesligi,. Posljednje dvije utakmice nije igrao zbog crvenog kartona kojeg je dobio upravo na utakmici protiv svojeg bivšeg kluba, Hoffenheima. U međuvremenu njegovi konkurenti za mjesto u napadu, Chicarito i Joel Pohjanpalo, zabijaju pa će biti zanimljivo pratiti razvoj Vollandove sezone.

Ne propustite