Raonić: Murray će dugo ostati svjetski broj jedan

Tenis
Raonić: Murray će dugo ostati svjetski broj jedan
Kanadski teniser Miloš Raonić se obratio novinarima uoči završnog Mastersa sezone u Londonu.

Kanadski teniser Miloš Raonić se obratio novinarima uoči završnog Mastersa sezone u Londonu.

Danas započinje posljednji Masters na kojem će nastupiti najboljih osam tenisera u 2016. godini, a to će biti prvi put da na njemu ne igraju ni Roger Federer ni Rafael Nadal nakon dugo vremena.

Kao broj jedan, po prvi put u historiji, Masters dočekuje Andy Murray koji je u Parizu 'skinuo' Novaka Đokovića sa trona. Kanadski teniser Miloš Raonić je to prokomentarisao, te istakao da će Murray sigurno biti još dugo broj jedan.

“Murray je uradio neke fantastične stvari, pogotovo poslije turneje po SAD-u u martu. Mnogo je čvršći i konstantniji, mislim da je to glavna razlika. Zbog toga je dobio ključne mečeve, dolazio je do završnice turnira bez velikog utroška energije i zato je u nizu bivao uspješan“, kazao je četvrti teniser svijeta.

Na pitanje može li Murray duže da ostane na vrhu, Raonić je odgovorio:

“Vjerujem da može, osim finala u Melbourneu, nema mnogo poena da brani u prvih nekoliko mjeseci sljedeće godine“.

Nakon toga, Raonić se posvetio sopstvenoj karijeri:

“Sada je malo drugačije, u nekim djelovima sezone bio sam sjajan i na to sam ponosan, mada je bilo i teških trenutaka. Nekada bih pronalazio dobru formu, ali sam se i mučio sa povredama“, rekao je Raonić i dodao:

“Prije dvije godine se svelo na jedan meč, profitirao sam i od toga što Nadal nije igrao, a sada sam stvarno zaslužio mjesto“.

Podsjetimo, Raonić se nalazi u grupi „Ivan Lendl“ zajedno sa Gaelom Monfilsom, Novakom Đokovićem i Dominicom Thiemom. 

Ne propustite