PRAVDA

Pretresi kancelarija sarajevskih općina, Općinskog suda, Zavoda za planiranje KS

Objavljeno:11.11.2016 - 12:04
A A A Times Arial

U okviru akcije Pravda koju od jutros provode pripadnici Federalne uprave policije uz podršku MUP RS a po nalogu Tužilaštva KS u toku su pretresi na 40-ak lokacija u BiH i 20 u Hrvatskoj pod nadzorom USKOK-a, piše agencija Patria.

U toku je pretres više kancelarija u sarajevskim općinama, Općinskom sudu Sarajevo, Zavodu za planiranje KS a istragom su obuhvaćene desetine osoba zbog krivičnih djela „Organizovana kriminalna grupa“ iz člana 342. st. 2., a u vezi sa krivičnim djelima „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. st. 3., „Povreda zakona od suca“ iz člana 357., „Pranje novca“ iz člana 272. st. 2. i „Prevara“ iz člana 294. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako saznaje Patria u jednoj od općina pretresa se kancelarija imovinske-pravne službe.  

Među uhapšenima je i Alija Delimustafić, bivši ministar unutrašnjih poslova RBiH, Juso Škrijelj koji su registrovali više firmi u Istočnom Sarajevu za više djelatnosti među kojima je i prodaja nekretnina. Upravo zbog toga se i pretresaju kancelarije pojedinih općinskih službi.

Sve privedene osobe bit će zadržane 24 sata u FUP-u na kriminalisitčkoj obradi te će biti predate u nadležnost Tužilaštva KS.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA