Eklipting: nova tehnika farbanja kose koja čini da lice izgleda mršavije

Moda i ljepota
Eklipting: nova tehnika farbanja kose koja čini da lice izgleda mršavije
Pored make up tehnike – konturisanja, koja može vizuelno da promijeni oblik lica, frizeri su se zapitali da li frizura ima istu moć.

Pored make up tehnike – konturisanja, koja može vizuelno da promijeni oblik lica, frizeri su se zapitali da li frizura ima istu moć. Oni su pozajmili tehniku od konturinga: kombinuju tamnije i svetlije nijanse, ali za razliku od popularnog ombrea ili senčenja kose, eklipting je zasnovana na oštrom kontrastu koji daje željeni efekat.

Eclipting ili bolje rečeno konturisanje kose, novi je „izum“ iz Avede, koji je osmislio Avedin kreativni direktor Ian Michael Black.

Suština je pravilno rasporediti akcente i odabrati boje koje vizuelno sužavaju lice. Za izradu tehnologije, bilo je potrebno oko godinu dana, ali stvoriti novu boju, koja je u stanju da promijeni oblik lica - eklipting - je veliki izum.

Dok svi detalji o tehnologiji nisu objavljeni, frizeri koji su smislili eklipting daju nekoliko saveta: "Ključ eklipting tehnike je da se oko lica stvori "okvir" koji balansira sa bojama u zavisnosti od toga da li je svijetliji ili tamniji od glavnog tona."

Nova tehnika je pozdravljena aplauzom, a već je postala jedna od najpopularnijih u SAD i Evropi.

Ne propustite