Ona je krasila naslovnice 70-tih: Sjećate li se Ljiljane Perović?

Nekad i Sad
Ona je krasila naslovnice 70-tih: Sjećate li se Ljiljane Perović?
Ljiljana Perović je nekada krasila naslovnice svih modnih magazina tadašnje Jugoslavije.

 

Ljiljana Perović je nekada krasila naslovnice svih modnih magazina tadašnje Jugoslavije. Slovila je za jednu od najljepših žena, a njena manekenska karijera počela je samo sa 16 godina kada je iz Sarajeva došla u Beograd. 

ljiljana2
Za šest mjeseci svi su znali njeno ime. Bila je u braku sa Irfanom Mensurom, a nakon manekenske karijere posvetila se novinarstvu.

ljiljana3
"Nekada recimo sletim iz Pariza, na aerodromu me čeka Irfan, moj tadašnji muž, donese mi novi kofer, popijemo kafu, pa ja nastavljam za Skoplje. Bilo je posla, fabrike su radile, a nas su svi prepoznavali. Život je bio toliko ubrzan, a granice nijesu postojale. Dešavalo se da se sa nekim ljudima iz Beograda, sasvim slučajno srećem po bijelom svijetu, pa sam tako Bekima Fehmijua upoznala u ledendarnoj diskoteci ''Džeki O'' u Rimu, a Jovana Ćirilova u Njujorku u ateljeu zajedničkog prijatelja, slikara Laleta", rekla je ranije Ljiljana.

ljiljana1

Iz braka sa Irfanom Mensurom ima sina Filipa.

ljiljana

Ljiljana je važila za jednu od naših najlepših manekenki, a može se reći da bi i danas mogla bez problema da bude glavna zvijezda na svim modnim pistama.

(cdm.me)

Ne propustite