Dnevna šminka

Moda i ljepota
Dnevna šminka
Osnovna karakteristika dnevne šminke, je lagani prozračni puder u savršenoj nijansi vašeg prirodnog tena..

Osnovna karakteristika dnevne šminke, je lagani prozračni puder u savršenoj nijansi vašeg prirodnog tena.. Prirodni tonovi su također poželjni kada su u pitanju oči i usne, jer koristeći ih izgledati ćete svježe i odmorno. Što se tiče dnevnog izgleda jedno je sigurno; vrijeme neprirodnog izgleda lica pripada nekim drugim vremenima. Zapamtite; puder služi da prekrije nedostatke, a poenta je u tome da izgleda kao da ga zapravo nemate na licu jer najbolji make up je ujedno i onaj koji se najmanje primjećuje, savršeno prekriva nedostatke, a ističe ono lijepo na vašem licu.

Započnimo sa obrvama i to sa pretpostavkom da su vam već lijepo oblikovane i prilagođene vašem licu stoga, za dnevno uređivanje vam neće trebati više od 1 minute. Na posebnu četkicu-češalj za obrve poprskajte malo laka za kosu, kako biste ih ukrotili, a ako je to potrebno, ako su vam obrve pre svijetle, pojačajte intenzitet boje olovkom za obrve. Pri tom dobro pazite da ne pretjerate jer želite postići prirodan, a ne napadan i agresivan izgled.

Za oči, kada je dnevna šminka u pitanju, uvijek koristite svijetle boje koje će vam otvoriti pogled, a s time i nanošenje ne treba biti toliko precizno, pa je samim tim i brže. Na obraze stavite nježno rumenilo roza boje. Za trepavice je dovoljan samo jedan sloj maskare, a za usne lagano sjajilo ili ruž u prirodnoj boji usana.

Lepršava, svježe oprana i mirisna kosa ili ležeran konjski rep su je pun pogodak za jutarnje spremanje i odličan izbor za dnevni izgled. Obruči za kosu su ove sezone totalni hit, a i praktični su, pa dopunite svoju kolekciju sa najmanje dva.

Ne propustite